Kouzlo časů minulých:
Pekař pan Borovička
10. 9. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Drobňáková
11.9.2014 11:00
Ako mlynárova dcéra viem, čo je voňavý, čerstvo upečený chlieb. Zlaté ruky mojej mamy, lebo "mlynárky" sa pekárom v pečení chleba celkom dobre vyrovnali. Vďaka za spomienku.
Marie Magdalena Klosová
10.9.2014 23:22
Je pravda,že čich je nejdůležitější pro vzpomínky a vůně linoucí se z pekáren je nezapomenutelná a neodolatelná.
I v tuto pozdní noční hodinu jsem dostala chuť na "suchý"
křupavý rohlík mého dětství.Díky.
Jana Šenbergerová
10.9.2014 20:26
Četlo se mi to stejně dobře, jak mi chutnal dřívější chléb. Dnešním moučným výrobkům je lepší se vyhýbat.
Zuzana Pivcová
10.9.2014 20:14
Voňavě milé vyprávění. Ráda bych se zaptala čtenářů, zvlášť z Podkrkonoší či Českého ráje, zda si pamatují z 50. let na pečivo, zvané "kulatky". To se prodávalo u nás v Lomnici nad Popelkou, kroužky velikosti preclíku, ale ne křupavé, naopak měkké jak houba, tmavší, nejspíš ze žitné mouky, na povrchu zvrásněné, jako pomačkané, a silně posypané hladkou moukou. Se sestrou si je bezpečně pamatujeme, ale nikdo ze známých neví.
Lidmila Nejedlá
10.9.2014 14:34
Pane Kašíku, to je tak hezké a milé vyprávění. Úplně tu vůni chleba cítím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA