Rebelantská
2. 9. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Štolbová
3.9.2014 22:55
Tak pravdivé, až mrazí. Ale bohužel, je to celosvětový trend, toulat se a hledat, kde se lze mít co nejlíp. Báseň to vystihuje přesně.
Vladka Steinová
3.9.2014 11:44
P.S.Nechtě jsem opominula 14.st.,kdy už náznaky satiry v literatuře byly.
Vladka Steinová
3.9.2014 11:28
Dobrý den, že by Lidmila N. byla pokračovatelkou KH Borovského, zakladatele liter.útvaru- satiry u nás?
Už to tady není ta krásná země, a ráj na pohled,je to vydrancovaná zničená země,týraná nájezdy odpadků v pohraničí, vysávaná cizinci,velmi "úspěšně" asimilována...Vietnamci přijeli již za Husáka, přijžděly tzv.černé zvláštní vlaky na Masarykovo n. a šli do továren po r. 89 zde již jen zůstali a začali podnikat.Tady, co bydlím, za lesem je sídliště výhradně jen obydleno vietnamskou komunitou, lidé zde byty prodali a odešli.Takových případů a podobných by jistě každý z nás uvedl mnoho.Taková je skutečnost a budeme rádi, když nebude hůře.
Jaroslava Handlová
2.9.2014 21:23
Smutná skutečnost, která mně radost nedělá. Ty verše mne však zaujaly. Vidím v tom určitou formu protestu. Bravo!
Marie Magdalena Klosová
2.9.2014 15:28
Jsem v tomto ohledu,totiž tzv.cizinci u nás,hodně tolerantní.Vždyť i Češi pamatují doby,kdy utíkali kvůli nesvobodě,nebo práci jinam a tam se zabydleli.Nota bene,i my jsme potomky keltů,čingischánů a všech,kteří kdy prošli naším územím.Důležité ovšem je,to "nějak"uhlídat,abychom nebyli "převálcováni".Tady by možná neomezená tolerance byla na škodu."Verše" chválím,s tím jste se ještě nepochlubila!
Jana Šenbergerová
2.9.2014 13:25
Pravdivé až běda, ale globalizace je globalizace.
Cítím to jako vy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA