Ilustrační foto: pixabay.com
Křečkujete? Právě nyní je ideální doba zbavit se nepotřebných věcí
26. 2. 2021Když někdo odmítá vyhazovat staré nefunkční věci a zavaluje svou domácnost stále dalším harampádím, říká se o něm, že je podivín. Jenže psychiatři tuto vlastnost nově zařadili na seznam duševních poruch. A pojmenovali ji výstižným názvem křečkování.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
26.2.2021 15:59
Dnes je tolik možností kam co vyhodit.Jsou sběrné dvory,kontejnery,něco se dá prodat přes net.Dříve býval jen jarní úklid.Pamatuji se,jak jsme vyhazovali před dům na ulici,na hromady kde co,pak přijeli vojáci s náklaďákem ,naložili to a odvezli. Byly to opravdu jen hrozné krámy,dříve se totiž dalo kdeco odnést buď do obchodu zpátky - sklenice od kompotů a pod,byly za to peníze,nebo do sběru se dávaly hadry,kosti,lahve od oleje,papír,železo...a taky za peníze. Dnešní hromadiči jsou jiného druhu,jen zanášejí dům/byt nesmyslnými krámy a papíry,z dětství si nic takového nepamatuji.Asi by na takového,co dělá sousedům problémy,hned "naskočili" a musel by případně do léčebny,byt by se vyklidil a dostal by ho někdo jiný....Před nějakými lety v jedné vesnici byla rodina,co si zanesli odpadem nejen dům,ale i zahradu.Když už to padalo k sousedům i na obecní,bylo v tom hnízdiště potkanů a jiné havětě,strašný smrad,tak na ně došli z úřadu,hygieny a od hasičů,s policií, podařilo se to všechno vyvézt,ovšem bylo tam něco ohledně způsobilosti těch lidí - zjistilo se,že jsou v podstatě nesvéprávní,dcera debilní.... Jinak bohužel nejde s těmihle sběrači asi nic dělat,jen čekat,až jim začne v bytě hořet,pak to jde rychle...
Danka Rotyková
26.2.2021 15:08
Paní Věra Ježková napsala i můj názor. Ale jsem od přírody šetřílek. Ale dnes jako seniorka, žijící v paneláku, si nemohu nerozumné hromadění věcí dovolit. Proto si myslím, pokud to překračuje rozumnou mez a vadí nebo ohrožuje to druhou osobu, pak už to je situace vhodná pro pomoc odborníka. Na sídlišti byly už asi 2 případy starých lidí, u kterých došlo k požáru právě díky nahromadění věcí v bytě. Jedna paní v bytě zemřela, druhá měla štěstí, po ošetření se dostala do LDN. Upřímně jsem litovala všechny obyvatele, kteří měli díky těmto sběratelkám promáčené byty, tzn. i zničené věci.
Věra Ježková
26.2.2021 09:34
Nekřečkuju, nemám kde. Ale chápu, že někdo se nechce starých věcí zbavovat. Jejich hromadění by ovšem nemělo být patologické.
Antonín Nebuželský
26.2.2021 07:10
Nehromadim, jen jsem líný někam vozit ty nefunkční věci. Asi bych měl.
nina hor
7.3.2019 12:35
Reakce na paní Miladu
nebo jeste toto http://skladovani-profigroup.cz/
taky se dá
Milada Salajková
9.10.2014 19:29
Pani Ilono, takových lidí je mnoho. Snad pronajmout garáž, pokud nemáte vlastní prostory. Pokud nemá jiný problém, da se to zvládnout s tim, že potají sem tam něco vyvezete. Pevné nervy.
Ilona Kabelács
23.9.2014 23:34
Přidávám se také. Mám s partnerem problém, "hromadění" se stalo abnormalitou, jsem frustrovaná, nějak si již nevím rady, je to nad moje síly ! Můžeme oživit tuto diskuzi ? Mám ho ráda, moc, nerada bych odešla, jen nějakou strategii - máte někdo zkušenost ? Prosím. Díky všem !!
Vladka Steinová
28.8.2014 13:57
Přidám se s názorem, asi ne zcela přijatelným,ale asi je hromadění a "hromadění" a nevím, proč by člověk měl mít proto psych.poruchu, když si něco schová?Kde to paní autorka článku vzala? Co vše se dnes řeší?Nejsou jiné problémy, o kterých by bylo třeba psát? Vzpomeňme na Jar.Hanzlíka ve filmu Slavnosti sněženek-"No nekup to"....co vše tam v domě nahromadil...já mám asi štěstí, ale nevidím u nás v domě, že by někdo něco nosil do domu z kontejneru a máme zde navíc zkušebně umístěné kontejnery na humanitární účely, tedy do toho dáváme použité textilie a boty etc. a bezdomovci si to berou na zimu . A z piety si něco málo schovat po předcích, to snad není ještě psych.porucha!!!!Článek je na zamyšlení, ale je extremní.Zdravím.....
Hana Čadová
28.8.2014 10:20
Je to opravdu nepříjemné, když nájemník vybírá kontejnery a věci nosí domů a nebo uchovává v suterénu. Máme takového nemocného pána v domě a já se bojím uchopit kliku u vchodových dveří!
Renata Zadražilová
27.8.2014 20:28
Také hromadíme, či spíše nevyhazujeme. Tak snad to není ještě vážné. Ale to, o čem píše paní Zuzana Pivcová takéznám. Máme takového člověka v ulici. Není to příjemné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA