Českokrumlovská točna snad
přežije, UNESCO je vstřícnější
24. 8. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
25.8.2014 14:19
Měla jsem štěstí: 6 let jsem žila v Kaplici u Čes.Krumlova a MěUř byl tak hodný, že pořádal zájezdy na "točnu". Krásné hry, úžasné výkony herců - ale také kuriozní zážitky: "Babička": účinkovali i psi Sultán a Tyrl. Ale jen do chvíle, než jevištěm/parkem přeběhl zajíc - pak už psi nebyli. "Kráska a zvíře" - zvíře a zrcadlo ( s užitím promítací techniky) A v zrcadle místo zvířete se objevila zvětšená veverka (která se v tu chvíli usadila na blízkém stromě). No, teď s mizerným důchodem už nemám ani na divadlo = ani na zážitky !
Zuzana Pivcová
24.8.2014 13:50
Já chápu, že na jednu stranu to narušuje barokní zahradu, na druhou se ale tato rarita, otáčivé hlediště, stala vysoce vyhledávanou. A žádní architektonická příšera to není. Všude se staví supermoderní stavby vedle starých. Možná, že kdyby byla točna z 1. republiky, tak moc by nevadila. Památkáři jsou někdy hodně nekompromisní, ale lepší řešení nemají. V archivu, barokní stavbě na Invalidovně, jsme až do povodní 2002 topili uhlím. Že prý památkáři nedovolí zásah do stavby v podobě ústředního topení. A ani akumulačky, protože by se muselo kopat a posilovat elektrickou síť. Lidé neskutečně mrzli a churavěli, dokumenty vlhly, plesnivěly a zchátraly. Přitom veškeré paláce na Hradě už byly dávno zrekonstruované do moderní podoby. No, a v posledních letech, než jsme se vystěhovali, se do všech kanceláří daly akumulačky a najednou to šlo. Jsem zvědavá, komu, jakému podnikateli, se přiklepne prázdná Invalidovna teď, a jak dalece to ovlivní památkáři!!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA