Maroku svítí zelená
30. 7. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Beatrice Novotná, redakce
11.8.2014 15:52
Vážení cestovatelé, jsem moc ráda, že se vám Maroko líbí (nebo možná bude líbit). Počasí v září a říjnu se pohybuje kolem denních teplot 25 stupňů, výjimkou je samozřejmě vnitrozemí a Marrákeš, kde může být až o deset stupňů více. Není třeba se příliš obávat vyšších teplot. Ta nejzajímavější města jsou v severní části země, a ta je pod přímým vlivem pohoří Vysokého Atlasu. Jeho vrcholky dosahují až 4000 metrů.
Vaší pozornosti doporučuji především velký poznávací okruh po královských městech. Já jsem absolvovala patnáctidenní pobyt se závěrečným čtyřdenním pobytem u moře v Agadiru (tam jsme bydleli v hotelu Tildi). Během zájezdu poznáte nejatraktivnější místa Maroka a také různá hotelová zařízení (vesměs čtyřhvězdičkového typu). Vaší pozornosti doporučuji stránky cestovní kanceláře Exim Tours, která od loňska patří s německou DER Touristik do skupiny REWE Group.
Přeji Vám šťastnou cestu do Maroka!
Jaroslava Handlová
31.7.2014 22:15
Maroko má tolik kontrastů a pro Evropana taková překvapení, že po první návštěvě zatoužíte se tam vracet. Všechno, co paní Beatrice zde napsala, mohu potvrdit. Já jsem kdysi připravovala zájezdy do Maroka a sama se také mnohých zúčastnila, ovšem naposledy jsem cestovala od Atlantiku přes královská města, pod zasněženými vrcholky Atlasu až na okraj Sahary už dávno, to už bylo v r. 2001. Bylo úžasné sledovat pozitivní změny, které tam byly viditelné v rozmezí let 1991-2001. V tom desetiletí jsem se tam často vracela (pracovně). Tehdy tam např. začínali stavět parádní dálnici. Dnes už bych asi některá místa ani nepoznala. Návštěvu Maroka mohu každému cestovateli doporučit, je to zážitek.
Zuzana Pivcová
31.7.2014 19:46
Moje jedna známá byla také v Maroku náramně spokojená, ovšem byl to putovní zájezd a víc o něm nevím.
Ivana Zadražilová
30.7.2014 14:39
Zajímavý tip. Byli jsme loni v Turecku a docela jsme byli také spokojeni, naopak v Tunisu se nám nelíbilo, byla tam docela špína, hlavně na plážích, moře mě také neuchvátilo. Ráda poznávám pro mne neznámé kultury a Maroko může být zajímavá země. A předpokládám, že je tam bezpečno.
Renata Zadražilová
30.7.2014 14:35
Potvrzuji, v Maroku se mi hodně líbilo a jak píše paní Beatrice, nedá se to srovnat s Egyptem či Tuniskem. Místní lidé jsou zdvořilejší, služby kvalitnější i levnější. A je se na co koukat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA