Ilustrační foto: pixabay.com
Kouzlo časů minulých: neobyčejný pouhý potok
14. 11. 2020Naši zahradu obtékal potok. Jmenoval se Loučka. Nebyl nijak velký, ale když se po průtrži mračen rozparádil, třeba v roce 1942, mohli jsme jezdit po zahradě na trokách. Jinak byl ovšem klidný, nehlučel, semtam tůňka, ale jinak voda po kolena.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
8.7.2014 16:09
Připomněl jste mi mého tatínka, který rád chytal pstruhy rukama a domů je nosil pod košilí, zabalené v lopuchových listech . Díky němu jsem ochutnala i raky, ale to už je dávno. Přemýšlím, na co budou vzpomínat naše děti.
Marie Magdalena Klosová
7.7.2014 19:32
Krásné vzpomínky,pěkné vyprávění.Okamžitě oživilo i mé,rovněž s horským potokem v Jeseníkách.Já jsem jako malá holka jen přihlížela,jak můj velký bratranec chytá na lískový prut a ohnutou "zichrhajcku" puntíkaté pstruhy.Ale po stromech jsme lezli všichni a večer zablikala do tmavých,trochu strašidelných koutů petrolejka.No jo,jsme pamětníci...Děkuji za probuzené staré časy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA