Moje léto: Malovaný svět
aneb Chvála jižní Moravě
2. 7. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
30.10.2020 16:39
K tomuto článku jsem se sice dostala až po letech, přesto za něj velmi děkuji. Lednicko-valtický areál velmi dobře znám, prožila jsem tam totiž většinu svého dětství. Bydleli jsme dokonce v západní (barokní) části zámku a s ostatními dětmi ze sousedství jsem si hrávala v parku. Připomněla jste mi tímto neopakovatelné zážitky a oživila nádherné vzpomínky.
Marie Magdalena Klosová
25.8.2014 21:29
Právě dnes se odtamtud vracím.Nadšena znovu Mikulovem,
potěšena znojemskými zákoutími jako z pohádky,okouzlena
starodávnou rotundou a omámena jiskřivými víny.
"Moravo,Moravo..."
Soňa Prachfeldová
25.8.2014 20:03
Paní Milado, nezbývá než s Vámi do puntíku souhlasit,poznala jsem část jižní Moravy a je překrásná, Lednicko-valtický areál nádherný a Břeclav bych moc ráda poznala blíže, moc pěkně jste vylíčila skvosty jižní Moravy !
Alena Tollarová
4.7.2014 23:32
Bez mučení přiznávám, že v jižní Moravě mám opravdu trapně velké mezery. Ale čím dál tím víc ve mě zraje plán ty mezery vyplnit!
Jitka Chodorová
3.7.2014 18:32
Přesto,že tento kraj neznám,když jsem si přečetla tvoje povídání,tak bych měla chuť se tam rozject,pěkně jsi to Milado popsala,je vidět,že tento kousek světa miluješ.
Eva Balúchová
2.7.2014 12:56
Marie,tys to pěkně napsala! A věříš,že by mě to nenapadlo,ale jak to čtu,máš pravdu.
Marie Magdalena Klosová
2.7.2014 00:00
Jezdíme do tohoto vinného kraje na "vinný"pobyt už 3.rok.Místa jsou zde neopakovatelná,často se cítíme cizokrajně.Mikulov jako by vypadl z Itálie,Lednice a její park
trumfnou lehce zámky na Loiře,Valtice jako poklidný francouzský venkov.Páni!A všechno je to u nás DOMA !!!
Milada Salajková
1.7.2014 23:56
Napsala jsem "moje léto" jako reakci na pisatele, který napsal, že jižní Morava je nehezká. V článku mě "vyrostla" ,asi jako dárek redakce věta: Tak přijeďte pobejt! Takový výraz nemám ve svém slovniku. Milovníkům tohoto koutu České zemé děkuji za jejich přízeň (k této perle).
Eva Balúchová
1.7.2014 20:17
Jsem taky z jižní Moravy z okolí Brna.Kraj kolem Lednice mám moc ráda,Janohrad,Lednicko-Valtický areál,Pohansko,Valtice,Mikulov.Bohužel jízda na kole mě nedělá dobře,většinu jsme prošli s turisty.Ale máte tam krásné rovinky,věřím,že si na kolách užíváte.
Děkuji za připomenutí krásných výletů.
Jaroslava Handlová
1.7.2014 18:42
Tato oblast bývá nazývána perlou jižní Moravy. Mám ji také moc ráda. Během jediného výletu se nedá stihnout všechno, ale doufám, že se tam ještě někdy vrátím. Plavba lodí po Dyji tam byla perfektním obohacením posledního výletu, který nás zavedl až k jedinému minaretu na našem území. Příště toho tam zkusíme poznat ještě více, třeba taky na kolech. Díky za pozvání.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA