Kouzlo časů minulých: 
naši váleční hrdinové

Kouzlo časů minulých:
naši váleční hrdinové

18. 6. 2014
Kouzlo časů minulých
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František MENDLÍK
Hodně jsem o tomto problému přemýšlel. A nakonec mi opravdu vychází, že naši ,,blbci"byli poturčenci. Ve Velké Britanii bojovalo daleko více polských letců, nežli našich. Taková 303.Polská peruť byla vůbec nejúspěšnější jednotkou v Bitvě o Britanii. Zlikvidovali přes stovku něměckých letadel a Josef František/Čech/, sám sedmnáct! A představte si. Velltel peruti Witod Urbanowicz zůstal národním hrdinou i za komunistů a jeho kniha Diwizion 303 byla součástí povinné školní četby! V Polsku také neznárodnili malé živnostníky a nevznikla JZD!
František MENDLÍK
Dodnes jsem nepochopil příčinu hanebné odměny komunistů západním letcům. Perzekuováni byli i letci, kteří létali s rudými hvězdami na Lavočkách při Slovenském národním povstání. Pravda, přišli z Anglie. Zavřený byl i František Fajtl, jejich velitel. Marně hledám logiku. Přece po ,,únoru" snad nebyli všichni kompetentní činitelé blbci? Dodnes nikdo neobjasnil jestli konali z vlastní vůle, nebo na příkaz a pod kontrolou Sovětských poradců. Možná, že naši byli papažštejší nežli papež. Možná se uplatnilo strodávné rčení Poturčenec horší Turka.
Zuzana Pivcová
Díky své práci ve vojenském archivu jsem hodně přišla do styku s dokumentací našich západních vojáků. To, jak se k nim postavila poúnorová vláda, považuji za jednu z nejhorších kapitol našich dějin.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%