Kouzlo časů minulých:
naši váleční hrdinové
18. 6. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
František MENDLÍK
22.6.2014 08:21
Hodně jsem o tomto problému přemýšlel. A nakonec mi opravdu vychází, že naši ,,blbci"byli poturčenci. Ve Velké Britanii bojovalo daleko více polských letců, nežli našich. Taková 303.Polská peruť byla vůbec nejúspěšnější jednotkou v Bitvě o Britanii. Zlikvidovali přes stovku něměckých letadel a Josef František/Čech/, sám sedmnáct!
A představte si. Velltel peruti Witod Urbanowicz zůstal národním hrdinou i za komunistů a jeho kniha Diwizion 303 byla součástí povinné školní četby! V Polsku také neznárodnili malé živnostníky a nevznikla JZD!
František MENDLÍK
21.6.2014 22:32
Dodnes jsem nepochopil příčinu hanebné odměny komunistů západním letcům. Perzekuováni byli i letci, kteří létali s rudými hvězdami na Lavočkách při Slovenském národním povstání. Pravda, přišli z Anglie. Zavřený byl i František Fajtl, jejich velitel. Marně hledám logiku. Přece po ,,únoru" snad nebyli všichni kompetentní činitelé blbci? Dodnes nikdo neobjasnil jestli konali z vlastní vůle, nebo na příkaz a pod kontrolou Sovětských poradců. Možná, že naši byli papažštejší nežli papež. Možná se uplatnilo strodávné rčení Poturčenec horší Turka.
Zuzana Pivcová
18.6.2014 12:35
Díky své práci ve vojenském archivu jsem hodně přišla do styku s dokumentací našich západních vojáků. To, jak se k nim postavila poúnorová vláda, považuji za jednu z nejhorších kapitol našich dějin.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA