FOTO: archiv redakce
Fenomén jménem šátek. Ideální doplněk pro dámy vyššího věku
20. 9. 2020Obdélník, čtverec, či trojúhelník. Kus látky hladící kůži krku, ramen, či boků, lahodící oku nositelky i kolemjdoucích diváků. Šátek měl vždy významné místo v historii a je součástí mnoha kultur i v současnosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
20.9.2020 13:13
Šátků mám plnou skříň, některé jsem zdědila po mámě a tchyni. . Poslední jsem si koupila loni, barevný s velkým vzorem. Vážu je kolem krku, když je chladnější počasí. Na hlavu ne. Žádné tunely nenosím. S hidžábem opravdu nemají mé šátky nic společného. Ty starší dávám na hraní vnučkám.
Danka Rotyková
20.9.2020 11:49
V zimě nosím šátky, od jara do podzimu nosím spíše jednoduché lehoučké šály. Je to pro mne hlavně ochrana krku, jak napsala Alena. Zároveň to dodá šmrnc celému oblečení.
Věra Ježková
20.9.2020 10:30
Šály a šátky nosím ráda. Šátek ovšem nenosím jako oděv, nenahrazuje mi klobouk ani ho nevplétám do vlasů – tolik jich nemám. Nedělám z něj ani fiží, volán nebo mašli. V tom si přidám jak debilka. Šperky nemám ráda. Takže co nejjednodušeji, volně.
Alena Tollarová
20.9.2020 09:43
Šátek nosím kolem krku v kabátu, a to jen jako nutnost, aby mi netáhlo na krk. Jinak jako ozdobu je nosit zkrátka neumím a už to těžko změním.
Dana Puchalská
20.9.2020 09:08
Šátky mám ráda. Dokáží oživit každý kus oblečení v šatníku. Chtěla jsem dát více *, ale zlobila mně klávesnice. Proto je doplním aspoň teď ******
Felix Julec
20.9.2020 08:39
V minulosti naše matky nosily šátek běžně.Ovšem od té doby už uplynulo 70 let.Přiznejte se,že to je taková nenápadná příprava na to,aby hidžáb,nebyl považován za něco zvláštního,cizího.
Zdenka Jírová
1.3.2015 23:56
Nosím ráda šálky i šátky, jen současnou módu "tunelů" moc nemusím, připadá mi to na krku jak pohřební věnec.Jen bych potřebovala nějakou jednoduchou instruktáž, jak šátky vázat, aby byly zajímavější. Nejlépe nakreslenou krok za krokem.
Zuzana Pivcová
30.5.2014 20:05
I já jsem v 90. letech nosila téměř denně kolem krku šátek či šálu, teď už málo, protože ta moje sportovní móda-nemóda už tolik šátky nevyžaduje. Nejraději si uvážu stejně jako Jiří šátek na "piráta" při motoristické akci. Ale to jsou jen nárazovky. Na řadě žen se mi šátky opravdu líbí. Velkou roli ale u toho hraje i účes.
Marie Magdalena Klosová
29.5.2014 22:20
Nosím a nakupuji šátky celý život.Málokdy dokážu pěknému kousku odolat.A je to také krásná vzpomínka z cest.Šátky
mají svůj nenahraditelný půvab.
Jana Šenbergerová
28.5.2014 19:41
Mám jich docela dost a ráda je nosím, a to bez ohledu na to, je-li to zrovna "in".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA