Události období atentátu 
a heydrichiády ve filmech

Události období atentátu
a heydrichiády ve filmech

27. 5. 2014
film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Vladko, je neuvěřitelné, jaké máš znalosti z filmologie! Opravdu pečlivě napsaný článek, mnohé věci jsem neznala a poučila se. Děkuji!
Milada Salajková
Můj otec, vězněný 1942-45, přežil pochod smrti a nejen nám vyprávěl o této části jeho života. Filmy a knihy týkající světové války jsou navždy mojí součástí. Je nutno si toto připomínat. Zvláště v dnešní době platí Fučíkova věta : Lidé bděte, měl jsem vás rád !
Vladka Steinová
Dobrý den, já děkuji za uznání.Velmi mě baví filmologie a tak jsem s největší pečlivostí příspěvek napsala.S vaším názorem souhlasím, mám docela stejný pocit, možná ani za heydrichiády nešlo čekat na německého velitele u dveří a prosit o život druhých, ,ale přece jen ta gradující závěrečná scéna profesora Málka něco vypovídá.Děkuji, že jste to četla, vážím si toho.
Zuzana Pivcová
Řadu vyjmenovaných filmů znám, ať už z dřívějška nebo ze současnosti, a jsem ráda, že jsem si je mohla tímhle příspěvkem připomenout. Pamatuji si, že se mi v mládí nelíbilo právě to, že do původní Drdovy povídky byla ve filmu přidaná postava studentky Jany Brejchové a že profesor mluvil v závěru ke studentům daleko otevřeněji o svém nesouhlasu, což by si asi za protektorátu přece jen nedovolil. Dnes chápu, že ten film měl působit co nejsilněji na diváky, a už se mi líbí bez výhrad. Díky za připomenutí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%