Kouzlo časů minulých:
na prknech, která...
17. 3. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Růžena Antlová
19.3.2014 19:10
to je dobře že ochotnické divadlo žije a že jsou stále nadšenci kteří pro lidi něco pěkného zahrají.
František MENDLÍK
19.3.2014 07:50
Možná že ochotnické divadlo žije. V naší vesnici umřelo na úbytě před čtyřiceti lety. Je to totiž půl roku zkoušek a pak jedno představení. Přitom každý hraje na svůj úkor. Mám spoustu povídek z prostředí ochotnického divadla, bohužel z let mého mládí a to je dost dávno. Dodnes se ale bavím vzpomínkami a kladu si otázku. Proč diváci v hledišti proplakali jedno dějství a promočili kapesníky při smrti hlavní hrdinky, když paní Netopilovou potkali druhý den v samoobsluze? Já jsem to vždy bral jako legraci se vším všudy.
Zuzana Pivcová
18.3.2014 20:37
Ano, ochotnické divadlo žije i v Týně nad Vltavou, kam každé léto jezdím. Z některých rodin, co si od mládí pamatuji, hrají už třetí generace. Hraje se celé léto v přírodním divadle s otáčivým hledištěm a soubor každoročně secvičí nějakou premiéru. Bohužel jsou letní představení závislá na počasí, když léto proprší, je mi souboru líto. že se snažil marně.
Pavla Vítková
17.3.2014 14:11
Divadlo mám moc ráda, dříve jsem chodila s mou maminkou, občas s manželem a nyní spíše s přítelkyněmi. V mladí jsem navštěvovali i ochotnické divadla v našem městě, ale sama jsem to nikdy nezkoušela. Docela jsem se styděla. Ale je fajn, že ochotnická dovadla stále žijí.
Renata Zadražilová
17.3.2014 14:09
Pěkné povídání. Měli jsme také na střední zdrávce malé ochotnické divadlo. Hrály jsme tam samé holky a náš pan řídící učitel. Vymýšlel vlastní krátké hry. Bylo to úžasné. Nohužel, žádné podobné fotografie se mi nedochovaly.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA