Česnek medvědí

Česnek medvědí

2. 5. 2012

Česnek. Ne každý ho má rád. Ale je zdravý. Bílý, modrý, čínský... každý vypadá jinak a každý má jinou chuť.

Nyní je období, kdy v plné kráse roste a místy už i kvete \"česnek medvědí\". Mám ho na zahrádce nejen na okrasu kvůli květům, ale také pro užitek.

Natrhám lístky, pořádně omyji a drobně nakrájím. Prosypu solí (přiměřeně) a dám do skleniček. Ty uložím do ledničky a mám vystaráno. Tento česnek používám všude tam, kde běžnou odrůdu. Zvláště v období, kdy starý už je nekvalitní a nový ještě není. Dobré je také lístky pouze nakrájet třeba na chleba s máslem, sádlem či něčím jiným.

Ochutnejte. Nic tím nezkazíte.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
U nás právě teď roste a díky nebývalému horku se jeho vůně nese celým městem. Mohu doporučit také podobnou přípravu, jak se vaří špenát. Je to lahůdka. Zmražený se dá také uchovávat pro pozdější spotřebu. Nejlepší je, než rozkvete, pak je hlavně krásný jako na obrázku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA