
FOTO: autorka
Jak si upéct jednoduše a levně vlastní chléb bez domáćí pekárny
22. 3. 2020Možná se tento recept na doma upečený chléb bude právě teď hodit. Je to jednoduché a výsledek více než dobrý.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Petr Líznar
31.5.2020 22:59
Rád bych to také zkusil, ale nerozumím tomu, co je to "obdélník slozim ze shora, z dola". Prosím o jasnější popis. Předem děkuji.
Jarmila Magicgiant
23.5.2020 14:39
Nenašla jsem tam sůl, ale to jen asi vypadlo, jinak to vypadá suprově a jednoduše. Díky za recept.
Jiří Hradecký
6.4.2020 10:10
Také já peču chléb bez pekárny a hnětení, ale ještě jednodušeji. Rovněž já dávám 3 hrnky mouky, ale 2 hrnky hladké pšeničné a jedem hrnek žitné. Stejně tak 1 lžičku sušeného droždí, 1 lžičku drceného kmínu a 1 lžičku soli. Nasucho směs zamíchám a poté při stálém míchání přidám cca 1,5 hrnku vlažné vody. Po vymíchání přikryji utěrkou a nechám 8-12 hodin kynout. Po vykynutí rozehřeji troubu na 230 stupňů i svloženou skleněnou miskou s poklicí. Po dosažení potřebné teploty misku vyndám a vložím do ní vykynuté těsto , které na závěr popráším moukou. Protože nemám rád moc tvrdou kůrku, peču celou dobu s přiklopeným víkem 50 minut. Po upečení vyklopím na utěrku a nechám vychladnout.
Dana Novotná
2.4.2020 14:35
JE super, že je to na hrnky. Myslím, že každý ví, že hrnek je čtvrt litra. O to je to jednodušší. Jak seženu kvasnice, určitě upeču.
Květuše Pinkasová
29.3.2020 23:48
Růženko, vypadá suprově a určitě se o Tvůj chlebový recept v těchto dnech pokusím.
Zdenka Hoffmanová
25.3.2020 00:12
peču chleba už 5 let žitný kvásek je nejlepší nejsou potřeba kvasnice stačí přikrmovat pravidelně- chleba už nekupuji několik let ( recepty jsou jen stačí hledat) žitná mouka a pak stačí hladká běžná mouka
Zdenka Jírová
23.3.2020 23:48
Jak jsem už psala, recept se mi líbí, rozhodla jsem se ho dnes vyzkoušet. V ranních hodinách jsem šla do Billy nakoupit potřebné. Nemám doma žádné nadnormativní zásoby mouky ani jiných potravin, tak jsem chtěla jen koupit hladkou mouku a droždí. Bohužel, ani jedno nebylo, zíral na mne jen prázdný regál. A droždí neměli ani čerstvé ani sušené. Tak až někdy příště.
Jarmila Fialová
23.3.2020 06:09
Také jsem ho dřív pekla,je výborný.Přidávala jsem slunečnicová semínka.
Zdenka Jírová
23.3.2020 00:27
Už jsem o domácím chlebu také uvažovala, měla jsem také recept, budu ho muset najít a porovnat. Děkuji za inspiraci.
Eva Mužíková
22.3.2020 23:31
To skládání musím asi zkusit v praxi, až bude placka přede mnou. Díky Jaroslavo, snad mne to trkne..:)))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA