FOTO: autorka
Jak si upéct jednoduše a levně vlastní chléb bez domáćí pekárny
22. 3. 2020Možná se tento recept na doma upečený chléb bude právě teď hodit. Je to jednoduché a výsledek více než dobrý.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Švecova
22.3.2020 19:27
Tento chleba již peču dlouho a je moc dobrý, pokud ho nesnite hned, tak je výborný i druhý den. Zadělávam večer a ráno pecu. To přeskládání je jednoduché, obdélník slozim ze shora, z dola a pak z jedné a druhé strany.
Jana Baloušková
22.3.2020 16:47
Není hrnek jako hrnek. Přeci jen bych uvítala, kdyby bylo množství mouky udané v gramech. Sůl v receptu chybí.
Eva Mužíková
22.3.2020 15:19
No to je nápad, jen si musím v hlavě srovnat to přehýbání těsta??? Každá dobrá rada drahá..Díky Bertice
Madla Znadrazi
22.3.2020 15:07
Já bych ještěv osolila, přidala trochu cukru a ocet- na 1kg mouky tak dvě kávové lžičky soli, jednu lžičku cukru a polévkovou lžíci octa
Soňa Prachfeldová
22.3.2020 14:13
Kdysi jsem pekla v pekárně, ale mrzely mě ty díry po hácích, upeču v troubě. Můžeme dávat u různá semínka, jak kdo chce. Sušené droždí je spolehlivější než čerstvé.
Marie Novotná
22.1.2014 18:52
Tento recept mohu doporučit.Já ho dělala už před 20ti lety,když se učila dcera v Pardubicích a vozila ho ženám do kuchyně.A pekla na plechu.Před pečením potírám chleba slanou vodu.Může se potřít i během pečení.Asi 15 min na 230 a potom dopékám jen na 170.Do trouby ještě přidávám malý kastrůlek s vodou,aby byl chleba ve vlhkém teple.Ještě je dobré zadělat místo vodou pivem,stačí to nejlacinější.A nebo nadělat malé bochánky-něco jako kaiserky.Můžeme posypat slunečnicovými,dýňovými nebo sezamovými semeny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA