Prká se
26. 4. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lidmila Nejedlá
22.1.2015 22:23
Hezká vzpomínka. Naše zkušenosti z venkovského života jsou k nezaplacení.
Eva Mužíková
22.1.2015 19:25
Když se kozy prskaly, ocasama mrskaly. Teď se kozy neprskaj, ocasama nemrskaj.... Růženko, zase jsi mi připoměla podobné zážitky z dětství... také jsem musela chodit s kozou Matyldou k ženichovi... no a tem odéééééér,
Růžena Antlová
22.1.2015 17:59
Hani to víš že se koze říká kozenka a to že se narodila tehdá 3 kůzlata byla milá náhoda ,asi to v tom chlívku u ženicha muselo být tehdy trochu divočejší,pamatuji se že pak už koza Róza mívala jen dvě a jak byla starší tak už jen jedno.Na rande jsem ale s kozou Rózou po zjištění jaký byl ten její ženich už nikdy nešla.
Růžena Antlová
22.1.2015 17:51
Marie díky šla jsem si to přečíst a vidíte jak je ten svět malý jak zas v létě budete v Čuníně tak napiště a můžeme se sejít třeba v Čuníně u Čertových rybníků kde je moc krásně !
Marie Magdalena Klosová
22.1.2015 13:47
Milá Růženko,toto milé hanácké povídání,rozradostnilo pošmourno na Ostravsku.Děkuji za ně."Kozenky" jsou mi velmi sympatické.Můj muž tak na sklonku své kariéry nazýval
studentky na gymnáziu.Když jsem se to dověděla,tak mě braly mrákoty.Ještě aby ho byly udaly z jakéhosi "harašení".Striktně jsem mu to zakázala.Asi poslechl a kozenky si vzal s sebou do nebe. P:S. Růženko,nevím,jestli jste si někdy přečetla mou reakci na Vaše povídání o Konici.Bylo to dost dlouho po vydání článku.Zdravím MM
Alena Vávrová
22.1.2015 12:34
Moje maminka vzpomínala, jak musela s kozou dojít k obecnímu kozlovi a jak se pak strašně styděla s ní a s tím puchem jít přes náves zpátky domů. Kozu i kůzlátka pamatuji od druhé babičky. Těm culíčkům pod bradou tam říkávali "olingrátka", tedy něco jako náušničky. Moc hezké vzpomínání, Růženko a líbí se mi i nářečí.
Zuzana Pivcová
22.1.2015 12:15
Jsem ráda, že se tu od Tebe objevilo po delší době zase takové pěkné vyprávění, Růženko. Jen těch kůzlat je mi pomalu líto ještě teď po letech, když to čtu.
Hana Rypáčková
22.1.2015 12:08
Neuhádla jsem tě Růženko, moc hezké pvídání v nářečí...Hánácké?
Neříká se tam taky koze kozenka?
Koza mojí pratetičky z Miloňovic byla vždycky nadržená.Jak jsme vyšli za humna, spěchala ,ani si keříčků nevšímala.Kozel byl vyhlášený v Paračově. Provonělá jsem byla vždy i já- zvědavá.Vyhlášený byl, ale kůzlata bývala dvě.
Hana Práglová
26.4.2012 23:14
Jo,to byly časy,kdy jsme s dědečky a babičkami mohli prořívat takové chvíle.jsou to jen vzpomínky.Ale krásné a neopakovatelné!!!!!!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA