Radost, pohlazení a energie,
to jsou ambice Pavlicovy hudby
30. 11. 2013
Názory na jeho tvorbu jsou až diametrálně odlišné. Za neotřelé hudební postupy ho jedni velebí a jiní zatracují. Jiří Pavlica stojí už 35 let v čele skupiny Hradišťan. Zpěvák, houslista, hudební skladatel a aranžér hudby spolupracoval se slavnými hudebníky a soubory, zhudebňuje verše a píše hudbu k filmům či divadelním představením, skládá i vážnou hudbu. A tím vším chce především šířit radost.
„Pro mne je jednotícím prvkem všeho, co dělám, možná slůvko muzikoterapie nebo přesněji muzikoempatie. Prvotní je, aby posluchač cítil pohlazení a pozitivní energii,“ říká sám o své tvorbě.
Škatulky? Ne, do žádné nepatří
Původně folklorní kapela Hradištan se vlivem jeho uměleckého vedení a dramaturgie proměnila v alternativní hudební seskupení, které obsáhne vše od lidové tradice až po oblast soudobé hudby. Škatulky narušoval odjakživa: „Byl jsem houslista a zároveň hrál závodně odbíjenou, při které jsem si mo
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat památkám kulturního světového dědictví zapsaných na seznam UNESCO.
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu