Hodování s televizí aneb Výsměch důchodcům
Ilustrační foto: pixabay.com

Hodování s televizí aneb Výsměch důchodcům

3. 4. 2017

Poslední dobou se dívám na televizi často. Zaujalo mě, jak důchodcům začínají zlepšovat chuťové bunky, které už některým začínaly odumírat.

Ráno vstanu a už začínám hledat, co bych si ke snídani připravila. Mimo spousty prášků od pana doktora najdu jenom starý rohlík. No co, ze své penze si vyskakovat nemůžu.Tu najdu také skrojek chleba nebo dokonce zbytek od večeře.

Ale už se začínám těšit, protože v ranním pořadu se začíná vařit. Přijde rozjařený, trochu obézní kuchař (ani ho nebudu jmenovat, protože je jich tolik, že si je přestávám pamatovat), přivede si sličnou pomocnici, nějaké dobré pochutiny a já začínám snídat.

Moje chuťové buňky se zaradují, a i když pojídám jenom ty svoje chudé zbytky, představuji si pokrmy lepší, a když hodně zapojím fantazii, mám dojem, že jsem si pochutnala.

S vařením se totiž v televizi roztrhl pytel. Vaří kdekdo a kdeco. Už jsem si pořídila i bryndáček, protože sliny opravdu tečou. Žasnu, co je možné si k jídlu koupit za pochutiny. Některé zahraniční ovoce neznám, natož abych někdy ochutnala, ale vím, že vybraným jedincům šmakuje. Za některé koření do těch pokrmů, která snad u nás ani nejde sehnat, bych snad utratila celý důchod.

Hostí se vzájemně náhodní lidé, kteří se sejdou a předhánějí se, čím se pochlubí. Sedím u toho vykulená se svým rohlíkem. Raduji se tedy, jak jim chutná, jak si to jídlo vzájemně hodnotí, někdy neskromně pomlouvají a hledají na něm chyby. A snažím se nezávidět. Je hezké i to, že za tu svoji nevšední snahu jeden z nich vyhraje i peníze. Na závěr se méně i více srdečně rozloučí, naházejí zbytky do košů a jdou spokojeně a napapaně spinkat.

Nejlepší jsou hody celebrit. To už opravdu nemá konkurenci. Mořské plody, to i ono, co já vlastně vůbec neznám a ani nevím, jak se co jmenuje.

Poslední dobu ale někomu došlo, že jsou tady i důchodci. Jsou hodní. Doporučili nám, abychom si do kuřecích kůží zabalili to, co doma najdeme Jenom škoda, že nám neposílají ty svoje vyhozené labužnické zbytky. To by bylo jiné pochutnáníčko. Radostně jsem si to vyzkoušela a zabalila do kůže, co se dalo. A jak to dopadlo? Je mi z toho už dva dny špatně, nemohu jíst, a tak vlastně ušetřím peníze. A možná o to v tom receptu jde.

Možná, že si pak budu moci koupit jeden banán navíc a budu ho zase ukusovat u té hodné televize. Opravdu vám děkujeme, milí tvůrci podobných pořadů a receptů, že se zajímáte o naše důchodcovské požitky.

P.S.: Nejde mi nějak televize a začínám mít abstinenční příznaky.

 

Z archivu - náš portál obsahuje přes 5 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

gastronomie glosa
Hodnocení:
(4.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Přiznám se, že mám asi úchylku a podle většiny, jsem vadná, ráda totiž sleduju pořady o vaření. Kdysi jsme pravidelně koukali i na Prostřeno, ale už tento pořad nesledujeme, měli jsme spoustu výhrad, neseděl nám Vydra s Bouškovou a už to ani není o vaření. Vaření Ládi Hrušky, děs a bída. To mě nikdy nezaujalo. Mám ráda Karolínu, domácí kuchařku a některé jiné pořady, když mě nějaký pořád zaujme, tak se dívám a jiný vypnu.Když se mi líbí recept, tak ho třeba i vyzkouším. A nežužlám při sledování televize starý rohlík, to raději kafíčko a nebo jablíčko. Takže pohoda i s malou penzí. Jo a nezapomeňte, že televizi můžeme kdykoli vypnout.
Zuzana Pivcová
Hani, byla bych ráda, kdyby ses tu objevila v přítomnosti, nejen díky svému "archivnímu" příspěvku.
Květoslava HOUDKOVÁ
Na všech kanálech TV se vaří "o 106" - ale Češi asi na to "jen koukají" (v hlavě už místo není) a dál se cpou "smaženým polystyrénem" a jinými "ucmuděninami" v McDonaldu atd. Já - jakmile se v TV vaření objeví - okamžitě přepnu jinam, nebo vypnu=nesleduji-nevztekám se-nežehrám.
Zuzana Pivcová
Ano, tak tohle je zase známá sarkastická Hanka, bez příkras a nevěrohodného jásání. Vím, že téma, o němž píšeš, je vážné, ale ten Tvůj nezlomný humor je dokonalý. Fandím Ti!!
Jitka Chodorová
Máš pravdu Hanko,nechci zrovna bědovat,že se mám špatně,taky ráda a hodně vařím a pusu si zrovna nešidím,ale faktem je,že co se vaří dnes v televizi,to opravdu obyčejný člověk ani nezná,mně ale vadí i to,když si tam ti kuchtíci přiberou k sobě osobu,která vůbec neumí vařit a dává nám rozumy.Také musím napsat,že kuřecí kůže mi ani tak nevadí,ale spíše mě to ponižuje,já bych chtěla vidět všechny ty redaktory,jak takovou pochutinu konzumují,nebo je to jen návod pro nás důchodce,abychom tolik nebrebtali na neustálé zdražování všeho.Tak dobrou chuť!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?