Ilustrační foto: Ingimage
Jak jsme malovali v roce 1983
21. 7. 2021To takhle jednou v sobotu odpoledne, bylo to někdy v březnu, přišla na návštěvu Fany, sestra mého muže. Měla jsem její návštěvy docela ráda, vždycky jsme si krásně „zdrbly“, probraly mrtvé - živé, a člověk se krásně odreagoval od těch obyčejných a přízemních starostí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
23.7.2021 08:26
Nyní je to vtipné čtení, ale tenkrát to musely být chvíle čirého zoufalství.
Věra Lišková
21.7.2021 22:43
Pěkně napsané, každá věta sedí a příběh pobaví, něco podobného se stalo mnohým z nás. Já pamatuji, jak jsme jeden rok museli vydržet v nevkusně vymalované kuchyni. Je to dávno,ještě byl v módě vzorek vytvořenỷ válečkem. Mladík, o kterém, jeho maminka tvrdila, že je velmi šikovný, nám vytvořil brčálově zelený vzorek, na světle žlutém podkladě.
Marie Faldynová
21.7.2021 22:02
Pokud malujeme, tak na bílo. Když jsme byli mladší, taky to bývala katastrofa co se týče vzájemných vztahů. Teď už to tak neprožíváme.
Alena Vávrová
21.7.2021 21:55
Olinko, dík. No, mně to říká, že mám sice čerstvě opravenou a vybílenou kuchyň, ale obývák a ložnice už malíře neviděly spoustu let. A malíři - řemeslníci - jsou i u nás nedostatkové zboží. Syn to umí, ale momentálně už nechce o malování ani slyšet.
Jitka Hašková
21.7.2021 20:00
Olgo, něco podobného jsem zažila, když mi dva kamarádi vymalovaly babiččin byt - babička tam nebyla. Barvy, jejichž malé vzorky vypadaly při vyzkoušení a vysušení dobře, po uschnutí to byla strašná žlutá v pokoji a strašná zelená v kuchyni. Byt jsem uklidila a s hrůzou čekala, až přijde babička. Ta zareagovala úžasně, usmívala se a poděkovala mi. Člověku nic jiného nezbývá, než to přežít ve zdraví.
Zdenka Soukupová
21.7.2021 12:31
Olgo, obdivuji Vás, že jste to přežila ve zdraví. A pěkně jsem se zasmála. Pamatuji na bílení (tehdy se nemalovalo, ale bílilo vápnem), kuchyně. Vesnická kuchyně se musela bílit každoročně. Mamka na to dbala, táta to pochopitelně neměl rád. Z kuchyně se vždycky vyklidilo na dvůr vše, co šlo, aby místnost pěkně vyvětrala a vyschla. Mamka povzbuzovala tátu: "Stěhování, to je štěstí"! a mrzutý táta odpovídal: "Na takový štěstí já ti se.. ". Čssto si na to vzpomenu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA