Půlnoční melancholik a bojovník Václav Neckář slaví osmdesát let
Václav Neckář na galakoncertu u příležitosti svých 80. narozenin. FOTO: Roman Vondrouš, ČTK

Půlnoční melancholik a bojovník Václav Neckář slaví osmdesát let

23. 10. 2023

Koncem 60. let ohromil veřejnost v triu Golden Kids spolu s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou. Za svůj umělecký vrchol ale Václav Neckář považuje přelom 70. a 80. let, kdy nazpíval řadu hitů. Očistcem se pro něj stal rok 2002. Postihla jej tehdy těžká mozková mrtvice.

hudební legendy kultura zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
V článku chybí zmínka o tom, že 28. září 2023 vydal Vaškovi Neckářovi Supraphon úplně novou písničku Snílek. Video je na youtube ke shlédnutí pod https://youtu.be/OsDTE_oRPyg?si=p9V4AgNBCN0EX7tb.
Dagmar Bartušková
Vašku, na zdraví! ♥️
Eva Mužíková
Písničky Václava N. mám ráda, můj první manžel mu byl dost podobný, dokonce si nechal ušít podle něj jedno oblečení. Byl ale vyšší... Nyní jsem mu svojí vrásčitou tváří podobná já..
Ludmila Černá
Václav Neckář mě doprovázel od puberty. Jen u těch začátků mám pocit, že začínal v Ústí nad Labem. Vybavuje se mi článek z LD nevím kolikátého roku, kde o něm psali jako elévu divadla v Ústí nad Labem. Pamatuji si to jedině dík tomu, že jsem nevěděla, co je elév. A vrtalo mi hlavou, co asi tak elév v divadle dělá. Wikipedie nebyla...
Marie Seitlová
Mám jeho písničky ráda a přeji mu zdraví.
Blanka Lazarová
Ivano, trio Golden Kids.
Dana Puchalská
Václav Neckář je kus mého mládí.... :-) :-)
Eva Braunová
Mám ráda jeho písničky.V roce 1984 kdy jsem vybírala jméno pro druhé dítě a to se tenkrát nevědělo co to bude jsem u kamarádky viděla krásný plakát Václava Neckáře a bylo rozhodnuto,bude to Vašík. V.Neckářévi přejeme hodně zdraví do dalších let.
Irena Mertová
Mám ho moc ráda :-) .
Alena Tollarová
Písničky Vaška Neckáře mě provázejí celý život a jeho tehdy nové album Dobrý časy jsem si potichoučku pouštěla v nemocnici při mých zlých časech s nadějí, že ty dobré se vrátí. Inu, v tom je čas spravedlivý, že nikdo nemládne. Měla jsem tu čest včera večer sedět v publiku na zmíněném galakoncertu ve vyprodané Hybernii. Na pódiu se s Vaškovými písničkami představila i řada hostů - Michal Malátný, Jindra Polák, vokální kvartet 4 Tenoři, Jarek Nohavica a éru Golden Kids připomněli Jan Cina, Berenika Kohoutová a Sara Sandeva. Vrcholem pak byl příchod Marty Kubišové. Publikum, které stárne spolu se svým idolem, souznělo s děním na jevišti a připravilo oslavenci i jeho hostům důstojnou atmosféru. Po koncertě jsme se ještě loudali noční Prahou a ani se nám nechtělo domů. Věřte, že dnes osmdesátiletému Vaškovi Neckářovi to stále zpívá a já věřím a doufám, že mu to ještě nějaký ten čas vydrží. Hodně zdraví!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%