Václav Neckář na galakoncertu u příležitosti svých 80. narozenin. FOTO: Roman Vondrouš, ČTK
Půlnoční melancholik a bojovník Václav Neckář slaví osmdesát let
23. 10. 2023Koncem 60. let ohromil veřejnost v triu Golden Kids spolu s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou. Za svůj umělecký vrchol ale Václav Neckář považuje přelom 70. a 80. let, kdy nazpíval řadu hitů. Očistcem se pro něj stal rok 2002. Postihla jej tehdy těžká mozková mrtvice.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
23.10.2023 08:28
Mám ho ráda, prožívala jsem Golden Kids, byla na jejich koncertě. Fandím mu obzvlášť v této jeho nelehké situaci. Přeji mu vše nejlepší , hlavně zdraví. :-)
Anna Potůčková
23.10.2023 07:20
Měla jsem a stále mám ráda jeho písničky. Pro mě byl velký zážitek když měl svůj koncert v nedaleké vesnici Míškovice. O to větší že jsme s partou mladých lidí seděli v 1. řadě. Ten koncert byl v době, kdy mu vycházelo album Atlantida 99. No je to už hezká řádka let. Má můj velký obdiv, že v tomto věku ještě lidem zazpívá, ač zdravotně na tom není zrovna nejlépe. Proto mu přeji hodně zdraví, hodně síly k překonání nemoci a spoustu skvělých posluchačů.
Daniela Řeřichová
23.10.2023 07:13
Přeji Václavovi především dobré zdraví. Je to hudební ikona mé generace. Vzpomínám na prima spolupráci při muzikálu Kocour v botách v Divadle na S. Městě, kde V. N. exceloval v hlavní roli, v kulisách A. Borna. A nedávno koncert s Bacily, kdy ho roztleskané publikum nechtělo pustit z jeviště. :-)
Elena Valeriánová
23.10.2023 06:31
Na jeho písničky jsme tancovali v mládí na čajích o páté, na venkovských zábavách i plesech a zpíval vždy celý sál. Jeden z těch který uměl chytit své posluchače za srdce, jeden z těch který uměl zpívat. Jeho kariéra je úctyhodná. Přeji mu, v rámci možnosti, hodně zdraví a ať se drží. Jeho nezlomná vůle překonat nemoc je na hlubokou poklonu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA