Czechia. Líbí se vám
tento název země?
10. 10. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Mikeštíková
14.10.2013 13:38
Nechápu proč se stále řeší označení našeho státu. Polsko - Polská republika tak proč ne česky Česko nebo Česká republika . Czechia - nic proti tomu používat toto označení v zahraničním styku , ale jsme Češi , Moravané a Slezané, tak proč používat označení v cizím jazyce? Je těch anglických slov které doslova przní český jazyk málo? Pokud by v názvu státu bylo písmeno pro cizince těžce vyslovitelné pak to pochopím. V tomto případě - nikoliv. Jsem pro Českou republiku .
Marie Novotná
10.10.2013 19:14
Všechno mi tak nějak připadá,že Češi už nejsou český.Ale možná to je taková doba.Czechia-tohle je čeština??Jak se to bude jmenovat za několik let??Copak se jeden stát nemůže jmenovat stejně několik desetiletí?Já jsem pro Česko.
Věra Sehnalová
10.10.2013 16:06
Kdyz se me v Italii nekdo zepta odkud jsem, odpovidam ,, da republica Ceca , ex Cechoslovacia,, tak budu muset pridavat jeste adesso Czechia ? To je jak u blbejch co nevi ci jsou. Preklad:,, z ceske republiky, byvaleho Ceskoslovenska, nyni Czechia ?,,
Soňa Prachfeldová
10.10.2013 14:03
Název Czechia se mi vůbec nelíbí, Czech republic zní opravdu lépe. Czechia název používají hodně prodejci automotodílů podle motorky Czechia a to byla dobrá značka, což se o dnešní republice říkat nedá .
Zuzana Pivcová
10.10.2013 12:20
Němci říkali zprvu Tschechei, ale to bylo oficiálně téměř zakázáno, protože tak to říkali nacisté. Tak teď říkají Tschechien. Od Němců mi to překvapivě nevadí, protože to je vsazeno do jejich jazyka. Má-li to navrhované označení Czechia fungovat na mezinárodním poli s jednací řečí angličtinou, tak ho považuji za normální. Bohemia je bohužel už anachronismus a mladí cizinci jí nerozumějí.
Jana Šenbergerová
10.10.2013 11:38
Zní-li cize Angličanům, což teprve Čechům!
I když vlastně přesně vystihuje skutečnost, že jsme se rozdělili: CZechoslovakia - Slovak = Czechia
Pokud nám to nevadilo, nemáme si ani teď na co stěžovat.
To, že se mi něco nelíbí, neznamená, že se to neujme. Tak uvidíme.
Pavla Vítková
10.10.2013 11:16
Název Česko mi nevadí, ale Czechia se mě nelíbí. Jako by to bylo spíš jmono nějaké firmy. Připadá mi, že Czech Republic je honosnější,jako by to byla větší a sebevědomější republika než malá, nevýznamná Czechia.
Olga Štolbová
10.10.2013 10:51
Název Czechia se mi nelíbí,ale věřím,že najde také dost zastánců.Na Czech republic se i lépe kouká.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA