ILUSTRAČNÍ FOTO: topzine.cz
Fenomenální Edith Piaf zpívala a žila jako uragán
12. 10. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
20.12.2015 12:00
Knihu o Edith jsem četla mnohokrát, a vždy mne zaujala víc, nežli film. Shodou okolností jsem včera část filmu shlédla v TV. Zpěvačka nenapodobitelná, malá bytost s ohromným hlasem, který proniká až do morku kostí. ...Ničeho nelituj...
Alena Vávrová
20.12.2015 01:08
Edith Piaf miluji celý život, mám o ní knihu od její sestry, četla jsem ji nejednou a viděla několikrát všecky filmy o ní. Ač už nemám gramofon, tak desky s jejími šansony jsem si ponechala. L' amour toujours.
Libuše Křapová
19.12.2015 10:10
Edith Piaf má z naší generace snad každý rád. Pamatuji i Mireille Mathieu, občas jsem si na ni vzpomněla, jak rychle zapadla. Nevím, co více dodat k tomu, co napsaly Zuzana s Ninou, jen mlčky souhlasím .
Nina Šachová
14.10.2013 18:45
I já mám Edith Piaf velmi oblíbenou celý život a opravdu denně mi zazní pár jejích nádherných písní z alba v počítači. Jak Zuzana napsala, ona ty písně prožívala, plakala v nich, umírala, prosila boha o jediný den se svým milým a já jí tolik tolik rozumím. Překrásný hlas, nádherné písně a jedinečné podání. Husí kůže je přesně to pravé.
Zuzana Pivcová
12.10.2013 07:40
Je pravda, že mně se písně Edith Piaf líbí celý život, hrály se u nás v 60. letech, Francouzi na chvíli podlehli klamu a našli si za ni mladičkou Mireille Mathieu, ale ta záhy zapadla, protože to bylo o něčem jiném. Edith zpívala to, co žila, to nebyl showbusiness a umělé texty. Ještě teď, když jsem byla na Rujaně, jsem si koupila její CD s výběrem šansonů, při kterých mám husí kůži. A to jsem nevěděla, že bude mít nějaké výročí. Tak jsem myslela, že budou hledat Superstar, když to prvně vyhlásili. Že objeví osobnost jedinečnou a nezaměnitelnou, a ne, že každý bude napodobovat to, co tu už z ciziny dávno je.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA