U nás je jenom jedna cukrárna
a nemá otevřeno od rána.
Přesto je pro mě ta pravá,
od deseti v ní voní káva
a krásně studí zmrzlina.
Lískooříšková je ta jediná,
co mě do cukrárny chodit nutí,
vyniká totiž skvělou chutí.
Je plná oříšků pražených
a také sladké smetany.
Kolem cukrárny zní dětí smích
a včelky lítají nad námi
v naději marné,
že ochutnat jim dáme.
To se ale mýlí,
náš jazyk je nám milý.
![Óda na zmrzlinu](/images/zmrzliny_201308052114065.gif)
Óda na zmrzlinu
5. 8. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milada Salajková
17.9.2014 15:15
Miluji zmrzliny ovocné. Mnoho cukráren se až příliš zmodernizovalo, ale jedna tu pro mě zůstala, příliš nezměněná od let gymnazijních, takový tichý přístav s obrazem šeříku. Stává se, že tam chodím pro zmrzlinu v době kdy ještě není a také v době kdy už není. Doma ji vyrobit neumím.
Zuzana Pivcová
6.8.2013 19:47
Jako dítě jsem velmi toužila po extrémně voňavé zmrzlině, kterou vyráběli u nás v městečku soukromníci. Narozdíl od mnoha lidí nemám ráda zmrzlinu smetanovou, nýbrž jako Jitka upřednostňuji tzv. vodovou ovocnou. Té jsem se na jaře na Kypru nacpala v horku pořádně. Ale idylické prostředí tam nebylo.
Olga Štolbová
5.8.2013 22:23
Zmrzku já také ráda a odjakživa - nejraději citronovou.
Ale možná,že té lískooříškové bych neodolala.Díky.
Jitka Chodorová
5.8.2013 21:37
Vzpomínám na dětství,kdy z každé cukrárny voněla káva a vanilková zmrzlina,která se krásně nabírala lžičkou-lopatičkou,dnes dávám přednost zmrzlině ovocné,zvláště,když jsem v CHorvatsku,tak si jí užívám,třeba Šumno more nebo melounová,to je ukrutná bašta.Díky Jano,že jsi mě to připomněla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 7. týden
Ester Ledecká vybojovala na světovém šampionátu v alpském lyžování bronzovou medaili. Lyžování a lyžařská střediska. To jsou témata vědomostního kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA