Ilustrační foto: ingimage.com
Nezapomenutelná vůně prázdnin
21. 7. 2020Tatínek s maminkou vozívali sestru a mě již od časného dětství k naší jediné babičce a dědečkovi na venkov. Auto jsme neměli, tak náš přesun probíhal nejprve vlakem. Pak následoval ještě autobus, protože koleje z Humpolce dál nevedly.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
21.7.2020 11:01
Jarko, krásné vzpomínky. Takové já nemám, babička bydlela kousek od nás, dědu jsme neměli ani jednoho, naši s námi nikdy na dovolenou nejezdili, mám jen pár vzpomínek na pionýrské tábory a ozdravovnu. :-)
Elena Valeriánová
21.7.2020 10:55
To je krásně provoněná vzpomínka. Nic nevoní tak božský jako čerstvě upečený chléb. Když jsme si vozili na prázdniny naši nejstarší vnučku, taky jsem po cestě vymýšlela různé místopisné hádanky. A když už jsme takhle jeli po několikáté a znala už vesnice za sebou a když ji název vypadl z hlavy pohotově na otázku, co je to za vesničku, řekla "já to vím, ale nemusím vám to říkat."
Marie Seitlová
21.7.2020 08:40
Krásný vzpomínkový článek. i já jsem ráda jezdila k babičce i dědečkovi kousek od Olomouce, stále na prázdniny u nich vzpomínám.
Hana Nováková
21.7.2020 08:32
Často v našem věku vzpomínáme na ty krásné prázdniny s prarodiči. Tento článek je moc milý
Jana Šenbergerová
5.9.2013 09:12
Obě babičky bydlely ve stejném městě jako já, Jedna dokonce s námi v rodinném domku, druhá o kousek dál, takže jsme na prázdniny většinou nikam nejezdili, byli jsme celoročně pod dohledem. O to víc se mi, Jaruško, líbí tvůj příběh. Pro mě je přímo "exotický".
Helenka Vambleki
18.7.2013 13:24
Má babička zase měla před znárodněním mlékárnu. Dodnes se ložnici říká "krám" a prázdniny u babičky jsou nezapomenutelné i s těmi všemi vůněmi :-)
Ivana Zadražilová
15.7.2013 21:33
Moc milý příběh. Také jsem ráda jezdívala k prarodičům, mělo to vždy své kouzlo. Babička se s námi sice přiliš nemazlila, museli jsem hodně pomáhat s hospodářstvím, ale dnes na to vzpomínám moc ráda.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA