Před sedmdesáti lety byla popravena doktorka Milada Horáková
FOTO: cs.wikipedia.org

Před sedmdesáti lety byla popravena doktorka Milada Horáková

27. 6. 2020

Díky své neústupnosti se stala symbolem odporu proti nacistické i komunistické totalitě. Statečná žena Milada Horáková svůj názor nikdy nezměnila a zaplatila za to cenu nejvyšší.

historie komunismus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Za doba byla hrozná , nelidská ...
Libor Farský
Navíc ta hrozná prokurátorka, jako jediná odsouzená, se asi po 2 letech svezla s amnestií Václava Klause.
Eva Kopecká
Jsou události v historii našeho národa, které považují za ostudu. Proces s Horákovou byla vražda, oblečená do prolhaného kabátu. Celý život.mám za zlé nacistům, kteří nás připravili o řadu lidí z oblasti kultury. Umělce, spisovatele, hudebníky. Další z těchto představitelů přišli na řadu po válce. Prý za kolaboraci a styky s nacisty. Řada českých herců dožila v bidných podmínkách, a přitom nikomu nic neudělali.....jen museli udělat místo těm méně schopným prisluhovačům komunistů....a byly to také smutné osudy. Nebyli sice přímo popraveni,ale odsunuti s minimálními důchody od své práce někam na okraj společnosti...pomalé umírání za nezájmu naší veřejnosti. Málokdo měl tu odvahu jim pomoci,kontaktovat je, přimluvit se za ně....
Anna Potůčková
Sledovala jsem včera úryvky v televizi. Vyjádřila bych se k tomu podobně jako přede mnou Libor F.
Libor Farský
Nechápu jak mohly být tyto zločiny promlčeny nebo proč vlastně unikli jejich strůjci spravedlivému trestu. Když říkám spravedlivému, tak tím myslím na "doživotí".
Zuzana Pivcová
Včera při výstupu z metra na stanici Budějovická jsem náhle uslyšela hlas, který patřil Miladě Horákové. Byl to úryvek z její obhajoby před soudem. Je to zajímavý projekt, že ji takto připomínají na veřejnosti. Vím, že nám už jako malým holkám říkala maminka (i když nás moc pro jistotu do politiky nemíchala, abychom někde "nežvanily"), že poprava MH byla něco, co se nemělo stát. Tak si to z toho raného dětství pamatuji. Já dodnes, když vidím záběry z jejího procesu, a hlavně toho vyhlášeného Vaše, mám husí kůži, jak dokázali člověka i psychicky deptat.
Danka Rotyková
Čest její památce. ... doufám, že budoucí generace na ni nezapomenou, věřím, že ne.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%