Ilustrační foto: ingimage.com
Nehledejme dokonalost. Bude se nám žít lépe
30. 10. 2017
Svět kolem nás je plný příruček, kurzů a rad, jak vylepšit svůj život. Jak se chovat, abychom byli úspěšní, vyrovnaní a šťastní. Naši předkové pod tlakem tolika návodů nebyli. Co když se jim proto žilo lépe?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Tomanová
1.11.2017 10:29
Ano, máte pravdu, člověk najednou zjistí, jak málo je potřeba věcí ke spokojenému životu...to, co je navíc, je jen přidaná hodnota, a i ta je někdy na obtíž.
Martina Salingerová
1.11.2017 08:23
Vdova Alenka je pravděpodobně plně vychovaná minulým režimem, kdy se jako výchovný a někdy jediný základ používalo srovnávání. Vím, o čem mluvím, zažila jsem to já i můj muž vrchovatě. Uniknout této zvrácenosti stojí hodně síly, ale dá se. I za cenu odtržení. Dnes uplynulo několik dekád, srovnávači tu již nejsou, a ti (i ty), s nimiž byl člověk neustále porovnáván, jsou na tom mnohdy hůře. Ono se dá porovnávat na dvě strany. Jedné straně se dá vnucovat, že je nejhorší na celém světě, druhé, že je nejlepší, což si ochotně nechají líbit. Domnívala jsem se, že tahle metoda rokem 89 končí, ale opak je pravdou. Je to spíš daleko horší. Pak se jeden dočte, jak mizí důvěra mezi lidmi. Tak se musí nasadit zpětný chod a objeví se podobné články, jako tady. Připomínají konejšení malých dětí. Nad touto skutečností jsme s mužem vyhráli tím, že jsme se od všeho příbuzenstva odtrhli a že naše děti nic podobného v rodině nepoznaly.
Libuše Hvězdová
31.10.2017 15:18
Každý jsme originál a když se tak rozhlédnu kolem sebe, ti , co už v mládí se cítili ukřivdění, nespokojení, jsou dnes ve stáří také takoví. Prostě, i kdyby jim někdo nalil štěstí do žil, nepomohlo by to. Myslím, že je to všechno také o zdravém sebevědomí.
Věra Ježková
30.10.2017 19:19
V podstatě tak žiju, připadá mi to samozřejmé. Dokonalost neexistuje. (Pokud není dokonalá Zuzčina připomínka.)
Jana Šenbergerová
30.10.2017 18:46
Pěkný článek. Být skromný vůbec neznamená utrhovat si od úst, stavět sebe za každou cenu na poslední místo, ale být si vědom toho, že mít zdaleka neznamená vlastnit za každou cenu. Něco o tom vím, celé dětství mě vedli ke skromnosti, kterou jsem chápala špatně. Přesto jsem dnes skromná, ale úplně jinak. :-) Spoustu věcí k životu prostě nepotřebuji.
Helenka Vambleki
30.10.2017 16:43
Každý jsme originál a rozhodně ne dokonalý. Proč nějaké rovnávání? Jsem obézní - no a co? Jiný je zas jak tyčka a je šťastnější? Žiju každým okamžikem. Ráda dělám radost a kolikrát k tomu nepotřebuju ani halíř. Jsme ve věku, kdy už nic nemusíme a děláme jen to, co se nám chce. Okna nemusí být umytá každý měsíc a oběd nemusí být ve dvanáct. Nemusím jít před půlnocí spát, protože musím v pět vstávat. Spím tehdy, kdy si to tělíčko žádá. A protože jsem byla dnes na bazénu a teď jsem se vrátila z tělocviku, tak půjdu do postele klidně teď, no bóže, probudím se na Zprávy a spát půjdu ve dvě v noci. A jestli dneska tu knížku nedočtu, tak nedostanu zítra poznámku :-)
Dana Tomanová
30.10.2017 10:54
Souhlas, člověk by měl žít tak, aby se cítil především dobře, nehořekovat a nenadávat na osud, měl by se radovat z každé maličkosti, každé hezké chvilky... pak se s ním cítí dobře i ti ostatní. Proč někoho napodobovat a stále s někým soupeřit? Vždyt i ta nedokonalost patří k životu, proto je každý originál :-)
Mirek Hahn
30.10.2017 10:35
No jo, přehnaná očekávání, jakási bláznivá přepjatost v životě, zaměřená na předvádění vnějších znaků "úspěchu" namísto vyrovnanosti, pevného charakteru a radosti ze sebe sama.
Zuzana Pivcová
30.10.2017 09:50
Nevím, co je dokonalost, jaké má parametry, kdo je stanovil. Když v sobě máme dobrý pocit, ať už skromný nebo pozitivně sebevědomý, asi žijeme dobře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA