Dana Steinová: Trénování
paměti zvyšuje sebevědomí

Dana Steinová: Trénování
paměti zvyšuje sebevědomí

7. 3. 2013
mozek rozhovor vzdělávání
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František MENDLÍK
Vážená paní Steinová, sloužil jsem celý život na dráze jako výpravčí vlaků. Léta jsem dopisoval do železničářského tisku. Jakmile jsem zvítězil v roce 2001 v televizní soutěži To je ta čeština, vyslala za mnou redakce časopisu Železničář redaktora. Napsal se mnou reportáž a vytvořil patřičné fotografie. Nakonec se mne zeptal:,,Mohl byste přidat nějakou veselou příhodu z železičářského prostředí?" Nic mne nanapadlo. Dostavil se důchod. Já jsem si pořídil počítač a tiskárnu. To se odehrálo v roce 2003. Do dnešního dne jsem stačil napsat a uveřejnit tři stovky humoristických povídek a vydat dvě knihy téhož charakteru. To vše bez jakýchkoliv poznámek. V časopise Železničáž mi otiskli 62 povídek a v Pozitivních novinách 45. Dnes přispívám do servru i60.cz a tisknou mi seriál ve Vyškovských novinách. Přivydělávám si ještě jako ostraha v prodejně s drahými parfémy. Nenudím se! V hlavě se mi rodí další příběhy. Nevím, jak je to možné. Jsem štastný člověk a pomocí pozitivního myšlení i relativně zdravý. Dnes je mi sedmdesát, ale jsem pořád veselé a činorodé mysli.
Zuzana Pivcová
Dobrý den, Váš článek je hodně podnětný. Za sebe můžu říct, že ačkoliv ještě pracuji na plný úvazek (Vojenský historický archiv), určitou lehkou mozkovou ochablost jsem ke své nelibosti zaznamenávala. Od té doby, co jsem hodně aktivní v i60, se mi "mozek" výrazně probudil. A ještě bych ráda poznamenala, že se asi pravidelně setkáváme ráno na zastávce 154. Typově jste nepřehlédnutelná. Pokud je to omyl, omlouvám se.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%