FOTO: Poskytnuto z osobního archivu Zdenky Jírové
Z vyprávění našich rodičů: Třináctá komnata mého tatínka
29. 4. 2025Narodila jsem se v posledních měsících války, v tehdy zvaném Protektorátu Čech a Moravy, v malém městečku na Kolínsku. Moji rodiče už nebyli nejmladší – mamince bylo 35 let a tatínkovi dokonce 45 let. Oba měli za sebou jiná manželství, tatínek byl už tehdy 2x vdovcem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Lender Chaloupková
29.4.2025 13:56
Naprosto dokonalá červená knihovna. Krásný příběh plný žalu i radosti .... Děkuji :-)
Zuzana Pivcová
29.4.2025 11:32
Dojalo mě to. Naši rodiče byli také relativně staří, ale měli jen jedno manželství. Moc jsme si jich neužily.
Libuše Křapová
29.4.2025 10:11
Životní osudy bývají velmi zajímavé. Díky za sdílení rodinného příběhu :-)
Marie Ženatová
29.4.2025 09:55
Millá Zdeníčko* - děkuji přímo snad za překrásné romantické a úžasné vyprávění ♥
Jana Jurečková
29.4.2025 08:56
Tak tohle je příběh jako z románu. Já si vzpomínám, že můj bratr se narodil až za 10 let ode mě. Maminka nemohla z porodnice domů, Josef byl nemocný, nepil mléko, jen spal a ona moc plakala. Ale doktoři ho zachránili. Slzy vystřídaly slzy štěstí. Toto znám z vyprávění... Díky za příběh.
Iva Bendová
29.4.2025 08:52
Zdeničko - tolik zásadních životních událostí a zvratů v poměrně krátkém textu, který jsem přečetla jedním dechem. Ano, " cesty Páně jsou nevyzpytatelné" a kolík důležitých odboček vede cestou k našemu narození ... Kdyby moje mamka počkala na jednu životní lásku, v kterou moc nevěřila / byl to režisér dokumentarista a odjel tehdy na delší dobu do ciziny ... a po návratu mamku, už vdanou, hledal/, tak bych nebyla na světě já. Sleduji z povzdálí jeho úspěšnou dceru filmovou režisérku a pokládám ji tak trochu za svou virtuální sestru ;-) Moc jí fandím a je mi velmi sympatická. Můj taťka by zase nebyl na světě, kdyby jeho mamince, mé milované babičce, nezemřela u porodu sestra a ona se musela vzdát životní lásky a ujmout se miminka a švagra ... Vlastně i to předcházelo mé entitě. Co má být, to nakonec je. "Co je, to je, co bylo, to bylo, co bude, to bude" - prohlásil 100 letý stařík v jedné úžasné knize :-) Děkuji za Váš životní příběh*
Jana Šenbergerová
29.4.2025 08:47
Zdenko, to je moc hezký a dojemný příběh. Ne každý zná bližší okolnosti své existence. Já mám to štěstí, že se mi v nějaké slabé chvilce maminka svěřila. Tak vím, že jsem měla namále, ale pro velkou lásku k mému tátovi si mě i přes odpor babičky uhájila. O to víc si považuji svého bytí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA