Dostal jsem pozvánku na kosení luk
FOTO: ČSOP Kosenka, Creative Commons 4.0

Dostal jsem pozvánku na kosení luk

30. 4. 2025

Dostal jsem pozvánku. Kam? Do Bílých Karpat. Tam, kde kvetou na loukách nádherné orchideje. Co tam budeme dělat? Kosit louky. Bělokarpatské louky jsou pokladem. Jsou oázou života.

Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Iva Bendová
Aaaach, to se krásně četlo! :-) Jako holka jsem moc ráda převracela a hrabala seno, úplně cítím jeho specifickou vůni. "Jinak voní seno koním, jinak zamilovaným ...," ale já byla městská holka, která si u babiček užívala všechny vůně venkova naprosto spontánně ;-) Pevné zdraví, silné paže a hodně krásných zážitků, pane Berka, budeme se tu těšit na /foto/reportáž :-)
Jana Šenbergerová
Pane Berko, vy jste ale romantik! Ať se vám v B. Karpatech líbí i dobře kosí. Já už bych to nezvládla, proto přispívám jinak. Teď už si vůně luk užívám, jen když kosí jiní.
Mirek Hahn
Gratuluji. Zajímavá a smysluplná akce.
Daniela Lender Chaloupková
Díky za krásný článek a vzpomínku na mládí. Kosení luk (i když ne orchidejových) jsem zažila a z Vašeho článku ta vůně čerstvé trávy zavanula až ke mně ... :-) . Krásně tuto atmosféru zobrazuje i film "Kosenie Jastrabej lúky" v hlavní roli s Jozefem Krónerem. Některé věci a zážitky mi opravdu chybí .....
Jana Kollinová
Je to nabídka úžasných zážitků na 45. ročníku kosení luk. Sdílení fotografií i vyprávění prožitých malých dobrodružství ocení nejeden čtenář i60.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%