Ilustrační foto: Freepik
Podvazky, punčochy, punčocháče, a taky podprsenky
28. 4. 2025Být krásnou a žádoucí, to dá někdy po čertech práci. Když jsem byla malá, dost mě děsilo, že budu muset nosit punčochy a podprsenku. Zavánělo mi to středověkou mučírnou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Josef Borecký
28.4.2025 23:12
No to je téma ;) pdprsenky z padesátých let, ty špičaté se mnou stàle něco dělají .
Podvazkové pásy a punčochy taktèž. ;)
Iva Bendová
28.4.2025 21:59
Pane Milane, do části Eva jsem chodívala, možná jsme se na chodníku i potkávali :-)
Milan Pepo
28.4.2025 21:49
Vysloveně ženské téma... ale já se k tomu přidám, byť se vrátím o nějakých padesát, pětapadesát let zpátky. Vyrůstal jsem v Havířově. Nevím jestli znáte. No a na Hlavní třídě, tehdy se snad jmenovala ,,Zápotockého", byl mezi paneláky obchod. Taková nízká budova se dvěma obchody. Myslím, že nalevo se to jmenovalo ,,Adam", napravo ,,,Eva". Luxusní zboží... tedy ale za koruny. Vlevo se prodávaly obleky, košile pro pány. Vpravo bylo zboží pro dámy. Chodili jsme tam s kluky ,,prepubescenti", protože ve výloze měly vystaveny figuríny s různými punčocháči, podprsenkami etc. Tedy myslím v té části ,,Eva." Podněcovalo to naši klukovskou fantazii. Jednou to ,,zabil" kamarád Petr. Chodil jsem do výtvarky (LŠU) , no a naše součka učitelka... nebudu psát jméno, byla mladá, takže snad ještě žije. Něco jsme tvořili a ona v tom bílém plášti se ohnula k někomu. Petr ji kouká pod sukni a povídá... ,,Ty v.... stejný bombarďáky má ta figura v ,,Evě". No a podprsenky? Já se k něčemu přiznám, ale po létech je to promlčeno. Takovéto zapínání vpředu. První... no... Já byl nažhavenej jako stepní koza -zel. A než jsem tu podprsenku rozepl tak bylo po všem. :-D
Libuše Křapová
28.4.2025 20:41
To se to vzpomíná :-) Já zažila i podvazkový pás i podprsenky na gumičky . Také jsem byla mezi těmi posledními děvčaty, které ji začaly nosit. Babička nade mnou lámala rukama a naříkala - Holka, ty se ani nevdáš! Ani rici, ani cici.... Ale ve škole byla moje postava-nepostava zdrojem obdivu a vyvinutější spolužačky mi záviděly. Byla to doba Twigy a já díky tomu netrpěla pubertálními komplexy :-)
Iva Bendová
28.4.2025 16:12
Měla jsem kdysi dvě krásné rakouské šprndy, tmavě modrou a bílou, se zapínáním vepředu, zakoupené na výletě do Prahy v Domě módy, to byl kauf, za totáče :-D
Daniela Lender Chaloupková
28.4.2025 14:12
Ještě jsem zapomněla na balkonetky se zapínáním vpředu ... To byla nádhera :-))
Daniela Lender Chaloupková
28.4.2025 14:10
Fakt dobré a nosné téma :-)) Prsenky pamatuji špičaté saténové a prošívané s dvojitou širokou a překříženou gumou, co se oblékaly přes hlavu ... obojí katastrofa :-((. U nás v malém městečku byla jediná prodejna textilu, kde se prodávalo vše od ponožek přes kravaty až po koberce ;-). Jednou dostali asi pět (!!) krajkových prsenek z NDR. Bylo mi asi 16 let, hned jsem letěla a jednu krásnou světle zelenou stačila "urvat". Bohužel se vůbec nedala nosit. Škrábala, štípala, a hlavně vůbec neseděla. Enderačky měly asi jiné proporce, protože šíleně "placatila". Punčochy s podvazky jsem měla pouze jednou, a letěly ... Díky za punčocháče a výběr krásného prádla v dnešní době :))
Vladislava Dejmková
28.4.2025 13:43
Já jsem měla opačný problém. Někdy na základce mě maminka “nahnala” do podprsenky, protože to prý už dál nešlo bez ní. Ve škole jsem měla problém se převlékat na tělocviku, žádná z děvčat ji ještě neměla. Ale brzy se o změnilo. Punčocháče byly opravdu požehnáním, podvazkový pás jsem zažila jen krátce a byl to opruz.
Zuzana Zajícová
28.4.2025 12:31
Děkuji všem za vtipné komentáře :-) Jaromíre, tobě se to říká, ty sis to nemusel oblíkat, ty znáš jen opačný postup :-)
Marie Měchurová
28.4.2025 12:14
Ty hrozné podprsenky na gumu a čtyři knoflíky, na ty se nedá zapomenout. Stejně jako na jemné punčochy, na kterých neustále jela očka, připeveněné na podvazkovém páse. To bylo naše nezapomenutelné mládí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA