Podvazky, punčochy, punčocháče, a taky podprsenky
Ilustrační foto: Freepik

Podvazky, punčochy, punčocháče, a taky podprsenky

28. 4. 2025

Být krásnou a žádoucí, to dá někdy po čertech práci. Když jsem byla malá, dost mě děsilo, že budu muset nosit punčochy a podprsenku. Zavánělo mi to středověkou mučírnou.

móda retropříběh vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Podvazkový pás mě také neminul. Vzpomněla jsem na děs, když se nosily punčochy se švem. Trvalo dlouho než jsem vychytala jak punčochu připnout, aby zůstal šev rovně ve středu nohy. Stejně během dne cestoval jednou vlevo, jindy vpravo a musel se pořád upravovat.
Jana Šenbergerová
To kšírování jsem nenáviděla, ale nylonky se nějak upevnit musely. Byla jsem na ně pyšná, tak jsem vydržela. Ale punčocháče byly dar z nebe. Dodnes na ně nedám dopustit, i když si myslím, že bývaly lepší a levnější.
Šárka Bayerová
Tak mě ještě podvazkový pás dohnal. Sice jen asi na rok, ale stačilo. Ty čudlíky tam vystřelovaly a trhaly se vždycky na poslední chvíli. Po vzoru mámy jsem je nahrazovala nítěnými knoflíky z povlečení. A ty nervy, aby to nebylo vidět pod minisukní! Nikdy více! Zuzano, gratuluji k tvému "čuchu" na témata. A k tomu všemu ještě dobře píšeš... :-)
Soňa Prachfeldová
Tyhle podvazky jsem zažila, hrůza, naštěstí se pak objevily punčocháče, ale i různé křiklavé punčochy., zejména u nás na E55
Iva Bendová
Tak jsem se vrátila díky Vám, Zuzi, v čase a zasnila se :-) Měla jsem, co se prádélka týče, štěstí, že moje mamka prodávala v Luxuse - halenky, svetříky ... a hlavně to dámské prádlo. V 9. třídě jsem dostala pod vánoční stromeček svoje první krajkové punčochy, jedny bílé a jedny bleděmodré, s lurexovými vlákny, a bleděmodrý saténový podvazkový pás. Vzhledem k tomu, že se nosily minisukně, jsem nastupovala do autobusu s kabelkou či taškou pod prdelkou a vůbec to pořád musela hlídat. Brzy však dorazily punčocháče, ale tam jsem hlídala, vzhledem k délce mých sukní, zase ten tmavší pás a ta Vámi vzpomínaná očka. Lajbik, jak se říkalo šprndě, jsem měla poslední ze třídy a také ještě na dlouho zbytečně a nadbytečně ;-) Ach, ten čas malin nezralých a sukní proklatě krátkých :-D Z nulky jsem se časem dostala na č. 2, což mi do života stačilo ;-) Jo - a moje první krajkové gaťky byly z Hongkongu, za dob hluboké totality, mamka byla třída :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%