FOTO: Vygenerováno pomocí AI
Šaty dělaj člověka?
27. 4. 2025K autobusu zdáli přibíhala schvácená starší paní s kufrem. Mezi nádechy tiše lamentovala, proč se tak zbytečně vracela.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
27.4.2025 15:32
Ještě mne napadá 7 let stará příhoda ze Žižkova: cestou z práce jsem na světelném přechodu za soumraku upadla a ležele částečně na kolejích, částečně na vozovce a nemohla se zvednout. Chodci chodili na zelenou okolo mne, už přešli a doprava se měla rozjet. Najednou ke mně přiskočili 3 bezdomovci s pejsky, zvedli mne a odtáhli do bezpečí... Ještě jednou díky jim.
Iva Bendová
27.4.2025 14:22
Děkuji všem za spolusdílení a za hvězdičky. Jeden známý, kamarád od dcery, vypadal roky stejně, jako mladík z povídky na reálném základu, a je už desítky let v jednom dobře fungujícím manželství, mají úspěšného, VŠ vzdělaného, syna a s ním též dobré vztahy.
Zuzana Pivcová
27.4.2025 14:03
To jste napsala moc dobře. K těm kravaťákům si vzpomínám, že mě kdysi chtěl násilím dostat elegán v šestsettrojce, který mi zastavil na stop. Bylo mi necelých 15 a půl. A to nemluvím o dalších na pracovišti, kteří byli pěkní podrazáci.
Jana Šenbergerová
27.4.2025 13:37
Moc hezký příběh i ilustrační foto. Totéž by se dalo vnímat z tváří lidí.
Jana Jurečková
27.4.2025 12:40
V dnešním světě opravdu neplatí věta šaty dělají člověka. Tenhle příběh to dokazuje! Mladík, který vypadal jen tak obyčejně, měl jiné přednosti.... Moc děkuji za příběh.
Ingrid Hřebíčková
27.4.2025 12:34
Ivo, ani si nedovedeš představit, kolik gaunerů jsem za život poznala " ve fraku". A naopak, kolik "vandráků" dokáže podat pomocnou ruku.
Jarka Jendrisková
27.4.2025 11:58
Co to vlastně znamená, že šaty dělají člověka ? Oblečení určitě mnohé napoví : zda člověk o sebe dbá či ne, zda je majetný či ne, zda má vkus nebo ne, zda je nekonvenční nebo konzervativní, a tak bychom mohli pokračovat... Ale zda je to člověk empatický, citlivý s ochotou pomoci ? To skutečně z oblečení nepoznáme. A ti starší poťouchlí pánové, co o svých vrstevnicích mluví jako o starých bábách ? Ti ať se nad sebou zamyslí. Pěkný článek, Ivo.
Daniela Lender Chaloupková
27.4.2025 11:29
Velice pěkné ... Co do zkušeností, mám to podobně jako p. Přibová. Proto si hodnocení konkrétní osoby raději něchávám až na "druhý dojem". Díky :-)
Anna Potůčková
27.4.2025 11:00
Bohužel, toto pořekadlo už dávno neplatí. Dle oblečení se dobrý a špatný člověk nepozná. Ten se pozná jedině dle chování vůči druhým. Mnohdy lepším člověkem je osoba např. v teplácích, než osoba v elegantním oblečení.
Alena Švancarová
27.4.2025 10:35
Ano,velmi hezké.I já jsem tady dala článek POMOC V PRAVOU CHVÍLI.Ten mladík,který mi pomohl, na mne v první chvíli dělal dojem,že jde vybírat popelnice.Jak jsem se spletla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA