Procházka historickým centrem Norimberku
Všechny fotografie: Martina Růžičková

Procházka historickým centrem Norimberku

23. 4. 2025

Norimberk (německy Nürnberg) je po Mnichově druhé největší město v Bavorsku. Mnohým lidem se při vyslovení jeho názvu vybaví hlavně neblahá role, kterou město sehrálo za 2. světové války, a poválečné procesy s nacistickými zločinci.

cestování fotografování Německo
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladislava Dejmková
Martino, je to moc pěkná reportáž. Pro mě je to příležitost se dozvědět něco nového a zajímavého. Moc díky.
Michaela Přibová
Moc hezky zpracovaný článek. Můžu se zeptat, od jaké CK byl zájezd pořádán?
Daniela Lender Chaloupková
Krásný článek i fotoreportáž, moc děkuji. I ty dějiny se pořád opakují, lidstvo je nepoučitelné ...
Soňa Prachfeldová
Moc hezké, není nad to, když je čas a klid si vše prohlédnout. My byli před několika lety ve Františkových Lázních a odtud hotel uspořádal zájezd na vánoční trhy do Norimberku. Nikdy více, davy, davy, davy.
Anna Potůčková
Norimberk neznám, nebyla jsem tam a asi ani nebudu. Moc hezká fotoreportáž, která mě s tímto městem trochu seznámila. Fotky opět moc hezké.
Jana Šenbergerová
Mám ráda výlety, i když teď už čím dál tím víc jen na y virtuální. Ten s vámi se mi také líbil.
Daniela Řeřichová
Martino, moc pěkná reportáž z historického města. Několikrát jsem v Norimberku byla, ale takhle zajímavě bych ho nepopsala. Díky.
Iva Bendová
Tak tam jsem ... taky nebyla, a teď, jako bych tak trochu byla. Děkuji, moc pěkné zpracovaný, kupodivu jednodenní, výlet.
Zuzana Pivcová
Pardon, ne radnice, ale chrám.
Zuzana Pivcová
Díky práci ve vojenském archivu jsem ve spisech narazila na Norimberk mnohokrát. Ale byla jsem tam jen dvakrát, když počátkem 90. let vypukly ty jednodenní nákupní zájezdy. Líbila se mi tam hlavně radnice s orlojem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%