Všechny fotografie: Martina Růžičková
Procházka historickým centrem Norimberku
23. 4. 2025Norimberk (německy Nürnberg) je po Mnichově druhé největší město v Bavorsku. Mnohým lidem se při vyslovení jeho názvu vybaví hlavně neblahá role, kterou město sehrálo za 2. světové války, a poválečné procesy s nacistickými zločinci.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
23.4.2025 13:48
Díky práci ve vojenském archivu jsem ve spisech narazila na Norimberk mnohokrát. Ale byla jsem tam jen dvakrát, když počátkem 90. let vypukly ty jednodenní nákupní zájezdy. Líbila se mi tam hlavně radnice s orlojem.
Alena Tollarová
23.4.2025 13:23
Martino, Tvoji reportáž z Norimberku jsem už vyhlížela a těšila se na ni. Měli jste na výlet krásný den. V Norimberku jsem jednou byla hned po revoluci na vánočních trzích a pamatuji si nejvíc to, jak jsme žasli na obchody plnými zboží. Tvoje reportáž je - ostatně jako vždy - perfektní :)
Naděžda Špásová
23.4.2025 10:58
V Německu jsem kdysi byla, ale v Norimberku ne. Znám toto město jen z filmu.
Jana Vargová
23.4.2025 10:31
Děkuji za hezké seznámení s městem, kam jezdí Češi na vánoční trhy. Od Vás je to milé, nenápadné pozvání na výlet.
Elena Valeriánová
23.4.2025 09:53
Milá Martino, děkuji Ti za perfektní seznámení s Norimberkem. Krásně jsem s Tebou šla krok za krokem. Nikdy jsem v tomto městě nebyla, ale Ty jsi mi ho dobře představila. Slovem i obrazem fotografickým.
Jan Zelenka
23.4.2025 09:02
Norimberk bohužel vůbec neznám. V Německu znám trochu jen Berlín a Drážďany. Podle moc hezkých fotek je to přitažlivé město. Mám moc rád historická centra měst. Moc pěkné, Martino.
Marie Měchurová
23.4.2025 08:47
Martino, Norimberk je krásné město. My jsme měli smůlu, že při jeho návštěvě, tak pršelo, že jsme půl dne strávili v muzeu hraček. Proto jsem z tvého výborně zpracovaného článku dohnala, to jsem tehdy neviděla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA