Všechny fotografie z osobního archivu Marie Měchurové
Nizozemsko nebo Holandsko? - 1. část
17. 4. 2025Byl to můj velký sen, navštívit Holandsko na jaře, zrovna když kvetou tulipány. Už jednou se to málem uskutečnilo, ale přišel covid. Proto jsem letos v dubnu přesvědčila svého manžela k cestě do této zajímavé země u břehů Severního moře.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
17.4.2025 13:32
"Holanďan je na majáku, strká nohu do dřeváků, zadřel si tam třísku, tak jí šťourá v písku" . To mne vždy napadne, díky za připomínku...Sýry, větrné mlýny , kola, jen už ty tulipány máme i u nás..Těším se na další díl...
Zdenka Soukupová
17.4.2025 12:48
Marie, moc hezká reportáž. Byla jsem v Holandsku jen asi 3x služebně, a to na výlety nebyl čas, bohužel.
Blanka Lazarová
17.4.2025 11:45
Marie, moc pěkná dokumentace i fotky. Ráda jsem zavzpomínala na moji krátkou návštěvu před lety. Ale na burze jsme nebyli. To musí být zážitek. Děkuji.
Jan Zelenka
17.4.2025 11:42
Pěkný článek, pěkná země, pěkné fotky. Bohužel neznám. Náš zájem byl soustředěn na oblast Středomoří a Přední východ.
Alena Velková
17.4.2025 10:11
Maruško, krásný výlet, hned bych jela taky. Holanďani jsou známí svojí šetrnosť, kulantně řečeno opatrností na peníze...na to existuje hezký vtip, kterým jsem odbourala naší holandskou část rodiny..."jak vzniklo a co znanená označení NL na jejich autech? To takhle přijdou dva Holanďani do restaurace v Německu, vybalí svačinu, a když přide číšník, tak si objednají: NUR LIMONADE." ?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA