Jarní přepadení za plotem
Ilustrační foto: Pixabay

Jarní přepadení za plotem

16. 4. 2025

Jednou takhle časně z jara, do krámu se vydám. Chci koupit tulipán tchýni, něco k tomu přidám.

Došlo na  krabici mýdla, nudle, ještě svačinu. Nebudete tomu věřit, zkejsla jsem tam hodinu.

Slunce mi nad hlavou svítí, už má velkou sílu. Nepospíchám, chci si užít jeho elixíru.

Vtom se leknu, kýho výra, v plotě byla velká díra. Z diry na mne vyskočila velká, černá, kočka Číra.

Já mám pro strach uděĺáno, kočka na mne neplatí!! Přiznám se však bez mučení, cvrnkla jsem si do gatí.:((

Zdraví vás Bertice, co se lekla velice.

Jarní soutěž 2025 Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Bertice pokud jsi si jen cvrnkla do textilu, tak je to v pohodě. Horší by byl z úleku infarkt myokardu. Tvé humorné veršování je suprové a hned spraví náladu.
Zuzana Pivcová
Ano, Bertice, to je to, co mi zde dobu scházelo. Tvůj veršovaný humor s nadsazenou sebekritikou.
Marie Měchurová
Evi, co tak vydat sbírku básní pro příští generace? Ty, zkrátka, umíš veršovat.
Květa Chobotová
Paní Evo, Váš básnický úspěch, vyvolal na mé tváři radostný úsměv. Moc děkuji.
Michaela Přibová
Bezva, Evi. Každý z předepsaných slov složil báseň úplně na jiné téma. A to je dobře.
Alena Tollarová
Evo, Ty nikdy nezklameš a když otvírám Tvoje články, vím, že se buď naladím na nějaký výlet nebo se zasměju. Nebo rovnou obojí. Dneska se řehtám, až jsem si málem cvrnkla ... :)
Marie Seitlová
Veselé a fajn.
Blanka Lazarová
Evi, trefné. :-)
Marie Pudichová
Evi, když se u leknutí "cvrkneš" je to v pohodě ;-)
Miloslava Richterová
Tak to je hodně povedené přepadení, paráda, díky :-)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

23%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

18%