Ilustrační foto: Freepik
O tom, jak se mi na starý kolena znovu probudilo básnický střevo
31. 3. 2025Kdo v pubertě neulevoval rozervané duši psaním básní, ten se tady na ičku určitě nevyskytuje. Tedy alespoň mezi ičkaři, kteří na i60 dodávají příspěvky nikoli jen diskuzní.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Iva Bendová
1.4.2025 12:36
Tak to bylo rychle ;-)
JARNÍ SOUTĚŽ 2025
Básnička na zadaná slova
"Jistě jste i vy někdy zkoušeli rýmovat, anebo napsat báseň. Třeba v době, kdy jste byli zamilovaní. Poskládat slova v rýmy není snadné, pokud nemáte inspiraci. Tak proč to nezkusit právě nyní? Nebudeme vás svazovat konkrétním básnickým útvarem, můžete si sami vybrat, jak bude báseň dlouhá a jak poskládáte své rýmy. Přeci jen ale jedno zadání dostanete, a to slova, která se musí v básničce objevit.
Budou to tato: jaro, slunce, nudle, výr, kočka, tulipán, mýdlo, elixír."
Jarka Jendrisková
1.4.2025 09:19
Také jsem, stejně jako Zuzana, napsala jako sedmiletá mamince básničku. Pamatuji si jen, že to bylo k jejím čtyřicátinám a že se mému verši : "Buď šťastná, je ti čtyřicet let, bude ti patřit celý svět!" smála tak, až mě to urazilo.
Nápad na básnickou a povídkovou rubriku je určitě dobrý, dnes už toho sice moc nenaveršuji, ale mikropovídky mě baví. Možná bude dnes zveřejněná má Ach ta láska nebeská. Zdravím a přeji vám Zuzano, ať má vaše " básnické střevo" skvělou peristaltiku.
Anna Potůčková
31.3.2025 20:05
Nápad jistě zajímavý, také si myslím, že by se někteří Íčkaři zapojili.
Ingrid Hřebíčková
31.3.2025 19:18
Zuzko, skvělý nápad, myslím, že by se spousta íčkařů a íčkařek přidalo. Dík za článek i nápad. A mohly bychom psát i mikropovídky na dané téma.
Michaela Přibová
31.3.2025 15:56
Zuzko, hezký článek, prima nápad. I já se přimlouvám pro samostatnou rubriku jako paní Škopánová. Stejně tak jako Dušan pro rubriku povídka. A děkuji za milý článek.
Zuzana Pivcová
31.3.2025 15:48
Ve mně se probudila touha veršovat po 50 letech s příchodem na íčko. Ale co bylo, skončilo, začlo, co nebylo. Jsem moc ráda, že verše na tomto portálu nebyly podmíněny jen mou existencí. Přeji všem hodně radosti.
Zdenka Soukupová
31.3.2025 12:56
Zuzano, prima nápad. Ráda si přečtu veršotepecké básničky, ale .... no, prostě asi přispívat nebudu. Nějak mi chybí to básnické střevo. :-(
Olga Škopánová
31.3.2025 12:44
Přimlouvala bych se i pro samostatné rubriky pro všechny romanopisce, esejisty, pamfletáře, alternativní vědecké pracovníky a politické glosátory.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA