Ilustrační foto: Pixabay
Když se začaly nosit minisukně
25. 3. 2025Jak praví naše moudrá Wikipedie, minisukně je krátká sukně, kterou nosí převážně ženy. No, v dnešní době to píši s určitou mírou smutné skepse. Proto píši převážně. Doba se holt mění a četní muži začínají vyznávat, bohužel, i ženskou módu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
27.3.2025 12:38
Éru minisukní jsem taky zažila a prožila. Vzpomínám na spolužačku ze střední, která byla malá, snad jen kolem 150 cm. Ale byla šikovná a ty mini si sama šila. A vždycky s námi řešila: holky mám si té látky koupit 30 nebo 40 cm? (!!!) Jo, kdeže loňské sněhy jsou....
Věra Petrášová
26.3.2025 19:06
Tak se mi při čtení článku vybavila vzpomínka: délku mých minisukní vždy musel schválit otec - já si oblékla vytouženou sukni nebo šaty, předstoupila před tátu, který si četl na gauči noviny, ten je na pár vteřin odložil, kouknul na mě a vyřkl ortel: a) v tomhle nevytáhneš paty z domu, nebo za b) no, dobře. Pak už jsem věděla, že délka musí být nejméně k palci natažené ruky podél těla, takže další schvalování probíhalo bez problémů.
Zuzana Pivcová
26.3.2025 12:49
Dobře jsem se strefila do etapy minisukní. V pubertě jsem byla hubená a měla nohy jako tyčky do plotu. Asi v 18 letech jsem začala nosit minisukně a tím i u mě došlo k proměně. Mini jsem nosila asi do 26 let.
Alena Tollarová
25.3.2025 21:24
No jéje, minisukně a minišaty. Byla jsem hubená jako lunt, to byly časy :)
Martina Růžičková
25.3.2025 21:15
Taky jsem si dobu minisukní užila. I šaty do tanečních měly tuto délku. Moji první a nejoblíbenější minisukni mi upletla moje moderní babička na pletacím stroji. Rodiče z ní tolik nadšení nebyli. :-)
Věra Ježková
25.3.2025 16:22
Minisukně byly fajn. Nosily se v době, kdy jsem si je mohla dovolit. Když přestaly být moderní, ochotně jsem přešla na delší. Taky dobrý.
Daniela Lender Chaloupková
25.3.2025 15:58
Díky za krásný nostalgický článek (kresba mi zvlhčila oko, tedy obě ;-) ). Celoživotně jsem více sukňová a šatová, takže mini byly, ač v mladším věku. Byly/i jsme jiná generace. Nám se líbilo, že po nás hoši hází očkem, jim se líbily naše reakce. O tom bylo tehdy seznamování, oťukávání a vzájemné poznávání. Dnešní generace je mi líto. Dívky v harémových kalhotách, nevzhledných mikinách, bagančatech místo střevíčků, v sukni nebo šatech vídám málokterou. Přitom jsou tak hezké ... O desítkách typů pohlaví, mužích v sukních, s kabelkami apod. už ani nemluvě ... Vzpomenou si někteří, jakou aféru kdysi vyvolalo, když si Jiří Korn nechal své blonďaté vlásky nakadeřit trvalou ... :-))? To byly časy ....
Anna Potůčková
25.3.2025 14:44
Tak ani mě se minisukně nevyhnuly a nosila jsem je docela ráda. Štíhlá jsem sice nebyla nikdy, ale délku sukně v tehdejší době jsem si mohla dovolit. Samozřejmě maminka nám je nechala šít delší, ale jen co jsem zašla za roh, sukně se podkasala - pod halenkou to nebylo vidět.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA