Dvě hodinky v Pelhřimově
Všechny fotografie: Martina Růžičková

Dvě hodinky v Pelhřimově

23. 3. 2025

Dočetla jsem se, že Pelhřimov v letošním roce slaví 800. výročí od první písemné zmínky. Tímto malebným městem, jemuž se přezdívá Brána Vysočiny, jsem jen občas projížděla autem nebo autobusem.

cestování města a obce Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Michaela Přibová
Moc hezký a zajímavý článek. I fotky. Město stjí za návštěvu. Děkuji.
Martina Růžičková
I vám ostatním velké díky. :-)
Jana Šenbergerová
Klobouk dolů! Krásně jste nám toto město přiblížila.
Anna Potůčková
Káva vypita, článek přečtený a děkuji za přiblížení tohoto města. Pelhřimov znám jen jako město rekordů, jinak ne.
Daniela Lender Chaloupková
Díky za velmi pěkný článek. Žiji zde necelých čtyřicet let, a poznávat a milovat toto město mě učil můj úžasný manžel, rodák a velký patriot. Za poznání stojí i nedaleký Křemešník a další místa v okolí. Kdo bude mít zájem, hlavní oslavy 800. výročí města se konají 12. - 14. září. Pokud by sem někdo měl cestu, může se ozvat.
Martina Růžičková
Moc vám všem děkuji za hezké komentáře. A panu Vladimírovi za doplňující informace.
Vladimír Mrázek
Pelhřimov má hezký hřbitov a nemá krematorium. Kromě bratrů Lipských (rodiče měli cukrárnu na náměstí) se zde narodil např. "herec vedlejších rolí" a malíř Jiří Lír, v nedaleké Žirovnici Iva Janžurová. Místní pivovar vaří pivo Poutník.
Zuzana Pivcová
Pelhřimov vůbec neznám a nechci ho spojovat pouze s doporučením doktora z Vesničky střediskové, kam má nespokojený pacient jet. Určitě to je krásné starobylé město, ráda jsem se něco dověděla.
Vladislava Dejmková
Martino, díky. Moc hezky nafocené a popsané.
Helena Přibilová
Děkuji za moc hezkou a zajímavou fotoreportáž z Pelhřimova. Toto krásné historické město znám, neboť manžel pochází z nedalekého Humpolce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%