Všechny fotografie: Martina Růžičková
Dvě hodinky v Pelhřimově
23. 3. 2025Dočetla jsem se, že Pelhřimov v letošním roce slaví 800. výročí od první písemné zmínky. Tímto malebným městem, jemuž se přezdívá Brána Vysočiny, jsem jen občas projížděla autem nebo autobusem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Michaela Přibová
26.3.2025 18:43
Moc hezký a zajímavý článek. I fotky. Město stjí za návštěvu. Děkuji.
Anna Potůčková
26.3.2025 07:41
Káva vypita, článek přečtený a děkuji za přiblížení tohoto města. Pelhřimov znám jen jako město rekordů, jinak ne.
Daniela Lender Chaloupková
25.3.2025 17:30
Díky za velmi pěkný článek. Žiji zde necelých čtyřicet let, a poznávat a milovat toto město mě učil můj úžasný manžel, rodák a velký patriot. Za poznání stojí i nedaleký Křemešník a další místa v okolí. Kdo bude mít zájem, hlavní oslavy 800. výročí města se konají 12. - 14. září. Pokud by sem někdo měl cestu, může se ozvat.
Martina Růžičková
24.3.2025 19:39
Moc vám všem děkuji za hezké komentáře. A panu Vladimírovi za doplňující informace.
Vladimír Mrázek
24.3.2025 19:23
Pelhřimov má hezký hřbitov a nemá krematorium. Kromě bratrů Lipských (rodiče měli cukrárnu na náměstí) se zde narodil např. "herec vedlejších rolí" a malíř Jiří Lír, v nedaleké Žirovnici Iva Janžurová. Místní pivovar vaří pivo Poutník.
Zuzana Pivcová
24.3.2025 18:17
Pelhřimov vůbec neznám a nechci ho spojovat pouze s doporučením doktora z Vesničky střediskové, kam má nespokojený pacient jet. Určitě to je krásné starobylé město, ráda jsem se něco dověděla.
Helena Přibilová
24.3.2025 10:38
Děkuji za moc hezkou a zajímavou fotoreportáž z Pelhřimova. Toto krásné historické město znám, neboť manžel pochází z nedalekého Humpolce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA