Ilustrační foto: Pixabay
I ještěrky mají karmu aneb vzpomínky na soužití s havětí všeho druhu
22. 3. 2025Vyrůstala jsem ve veselé rodině se dvěma sourozenci a byla nejmladším členem. Tatínek, právník, zabývající se – pro mě – velmi nudným oborem bytového práva, patrně pro zmíněnou úředničinu v sobě objevil jistý protipól.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
24.3.2025 09:15
Moc hezká příhoda. Také jsem jich pár zažila, když jsem neprozřetelně svolila k pořízení akvária. U rybiček samozřejmě nezůstalo a dokud obě dcery, milovnice zvířátek, neopustily domov, bylo u nás o zábavu postaráno.
Hana Rypáčková
23.3.2025 08:41
Rodiče a sestra si užili se mnou... Já nosila domů brouky , ještěrky a čolky. V dospělosti jsme měli doma zvěřinec a děti své potkany, což jim vrstevníci záviděli..Mí psi si ještěrek nevšímali, ale po návštěvách cizích bylo bezocasých ještěrek dost..Sice odhozený zase dorostl, ale už to nebylo ono..
Josef Borecký
22.3.2025 18:21
Pobavil jsem se velmi, k ještěrkám jsem v mlàdí taky tíhnul i k dečemu jinému ale své zajatce jsem, díky tomu, že jsem z vesnice míval venku takže, když utekly byly v pohodě. Jak kouše ještěrka znàm taky důvěrně :)
Martina Růžičková
22.3.2025 18:16
Pobavila jsem se, tatínek vám hezky zpestřil dětství. :-) Já si podobné tvory neošklivím, v přírodě a zoo je obdivuji, ale doma bych je nechtěla.
Zuzana Pivcová
22.3.2025 14:39
Ještěrky se mi moc líbí a měla jsem ji i jako talisman. Něco z toho, co jste měli doma, bych zrovna mít nemusela, ale vesměs si nic neošklivím.
Alena Velková
22.3.2025 14:13
Nás zásobovala dcera leguany, hady a chameleony...pak se odstěhovala a vše mi nechala a moc dobře si vzpomínám na uteklé červy, cvrčky a myši :-)
Dagmar Vargová
22.3.2025 11:51
Moc hezké vyprávění, jen toho ještěřího samečka a jeho ocásku je mně líto :-(. Z hadů mám šílenou fobii, ale ráda se na ně dívám v televizních dokumentech. Mívali jsme chameleony, ti se krmí výhradně živou stravou. Dávali jsme jim cvrčky a červy. Chamici jsou roztomilí, občas jsme je nechali zavěsit se na záclony, na větvičky stromů na zahradě. Cvrčci a červi měli své krabičky s miniaturními otvory, kupodivu se nestalo, že by "utekli".
Anna Potůčková
22.3.2025 10:13
Humorně napsané zážitky z Vašeho dětství. A ještěrky se u nás na zahradě objevují každoročně.
Libuše Křapová
22.3.2025 10:03
Hezky napsané vzpomínky z dětsví. Při popisu ještěrky spadlé z nebe se mi vybavila jedna konkrétní scénka z života méh,o a přepadl mne záchvat smíchu. Dala jste mi inspiraci, já tu svou vzpomínku také zveřejním :-) Jen co se přinutím ji napsat. A doufám, že se také zasmějete, jako já teď :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA