Ilustrační foto: Freepik
Vymítač hadů a jeho zeleň
19. 3. 2025Vlastním jménem Maewyn Succat. Welšan. A přesto se z něj 17. března můžou zbláznit hlavně Irové. Doma i všude ve světě. Pro ně Náomh Pádraig, pro nás Svatý Patrik. Však už se tyhle jeho veselice dostaly až k nám.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
19.3.2025 15:52
Neznám tohoto svatého. Historie lidstva je plná nejrůznějších svatých, kteří se nějakým způsobem pozitivně zasloužili o svůj národ. Ne vždy v jejich aktivitách hrála roli křesťanská víra. Ale svou pozitivní aktivitou výrazně vystoupili z šedi běžného života a hráli v historii svého národa důležitou roli. I v historii české najdeme řadu těchto osobností.
Šárka Bayerová
19.3.2025 15:40
Díky, milé dámy!!! Mě to nenapadlo vůbec. Je .
mi to skoro líto, páč mě to úžasně pobavilo. Prej púst....! :-)))
Jana Šenbergerová
19.3.2025 08:51
Pěkně jste to sepsala, ale nasadila mi brouka do hlavy. Jen jestli on se těmi hady neživil, ty by nikdo nepostrádal a on by v době půstu nestrádal ... Teď jsem ráda, že nejsem v dosahu jeho uctívačů. :-)
Šárka Bayerová
19.3.2025 08:27
No, chtěla jsem kouknout do diskuze a ohodnotila jsem si vlastní dílo... ach jo...:-( ...a Mirku: bude Guiness zelený? Třeba ho ještě maj! :-)))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA