Ilustrace: Z rodinného archivu Marie Ženatové
Moji milí učitelé
14. 3. 2025Jako úvodní obrázek ukazuji naši školu v rodné vesničce Protivanov, kam jsem velmi ráda chodila až do páté třídy - je to ta patrová budova v perokresbě mého tatínka z mládí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
15.3.2025 11:08
Paní Maruško, velmi ráda čtu Vaše články a také obdivuji půvabné obrázky Vašeho tatínka.
Eva Mužíková
15.3.2025 07:22
Maruško, krásný článek mne také vrátil do mého dětství. Tatínkovy kresby mají duši.
Marie Faldynová
14.3.2025 19:04
Také já čtu moc ráda Vaše články, které ukazují, že ani problémy nemusí člověka připravit o laskavé vnímání tohoto světa.
Iva Bendová
14.3.2025 14:40
Chtěla jsem začít slovy paní Ireny ...
To retro vzpomínání naší a starší generace mě vždycky dostane. Malý Bobeš, kterého s láskou připomněla paní Jana Š., byl moje první kniha, co mi přišla do školy, a to v rámci předplatného "Malý čtenář." Úplně se mi ta /bez mála 60 let/ stará vzpomínka vybavila - jak nám tu poměrně objemnou knihu paní učitelka /tehdy soudružka učitelka/ rozdává do lavic, a jak jsem ji zvidavě a se zaujetím četla. Nejvíce mi utkvělo, jak si Bobeš pochutnal na slupce od pomeranče, co dostal od bohatého spolužáka /?/, jako na veliké vzácnosti.
Moc milé řádky v článku i zde.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA