Ilustrační foto: Pixabay
Zapomenuté české filmy
14. 3. 2025Také už jste několikrát viděli téměř vše, co dávají v televizi na všech programech, pokud to ovšem nejsou úplné stupidity? Máte rádi české filmy a jste přesvědčeni, že je už všechny znáte? Může a nemusí to být pravda.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Lender Chaloupková
14.3.2025 14:38
Kromě Posledního motýla (i když jsem ho možná kdysi viděla ..) znám všechny uvedené, i ty, které jmenuje paní Vargová. Všechny jsou naprosto úžasné. Bohužel, současná tvorba citelně pokulhává. Děkuji za připomenutí. Reprizují je ale i jiné TV stanice, naštěstí ....
Lenka Kočandrlová
14.3.2025 14:03
Myslím si,že např. na CS Filmu opakují stále dokola ty samé filmy,totéž na ČT,na Nově,na Barrandově. Zajímá mne akorát týdeník starý 50 let,co dávají na ČT2.Klidně by mohli dávat i starší krátké filmy místo okoukaných rádobytrháků,co jsou už otravné. Např. film Strach byl nedávno asi 5x po sobě na rúzných stanicích. Občas dají nějaký šílený film z 40. nebo 50.let,tak se dívám,protože to neznám,ale pro mě stále zajímavější,než 100x vnucovaný jakože kultovní film jiný.
Dagmar Vargová
14.3.2025 12:13
Oprava: ve víru nadšení z onoho filmu jsem popletla herce :-(. Toho "neviditelného" strýčka Cyrila hrál famózní Petr Čepek! Ten hrál i hl. roli v Petrolejových lampách spolu s vynikající Ivou Janžurovou. Spletla jsem se proto, že ještě existuje černobílá mnohem starší verze filmu Neviditelný, kde hl. mužskou roli ztvárnil Luděk Munzar. A Cyrila hrál Rudolf Hrušínský. Aspoň myslím, zrovna se mně to nechce hledat. Každopádně ale v obou verzích hrají ti nejlepší herci :-) :-).
Dagmar Vargová
14.3.2025 11:20
Zajímavé téma a hezky zpracované. Takový "nástřel", který se dá rozvíjet a "košatit", mohla by z toho být třeba seminární práce či referát. Za sebe uvedu pouze jeden zapomenutý film z r. 1988: Prokletí domu Hajnů. Zfilmováno podle knihy mého oblíbeného Jaroslava Havlíčka Neviditelný. V hl. rolích skvělí slovenští herci Petra Vančíková a Emil Horváth ml., v roli bláznivého "neviditelného" strýčka Rudolf Hrušínský, v roli továrníka Hajna Radoslav Brzobohatý,... film jsem viděla v kině, ani nevím, zda byl někdy uveden v televizi. Občas si ho pouštím na YT. A i další knihy J. Havlíčka byly výborně zfilmované, např. Petrolejové lampy, Helimadoe, Ta třetí,...
Jana Šenbergerová
14.3.2025 10:12
Ty často opakované znám. Z těch ostatních jsem určitě viděla Sedím na konári ..., ale nepamatuji si, o čem byl. U těch dalších ani nevím, jestli jsem je viděla. Děkuji za zajímavý článek.
Naděžda Špásová
14.3.2025 09:47
Po střední škole jsem pracovala několik let na Barrandově jako kostymérka. Bylo to hezké, ale někdy i dost ošklivé. Také práce s herci nebyla vždycky příjemná. Přesto na to ráda vzpomínám. Znám a viděla jsem všechny zde napsané filmy. Nevadí mi, že je často opakují, znám je tak se nemusím dívat.
Jan Zelenka
14.3.2025 09:20
Uvedené filmy moc neznám. Ale hlavně nemám rád současnou filmovou tvorbu plnou násilí a politiky. To není dobrá cesta.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA