Jak to vlastně bylo s Kočárem nejsvětější svátosti?
Vzpomínka na skvělou herečku Jaroslavu Adamovou (*15.3. 1925) - fotografie: čsfd.cz

Jak to vlastně bylo s Kočárem nejsvětější svátosti?

15. 3. 2025

Viděli jste? Jeden z nejpůvabnějších výkonů Jana Wericha. Televizní inscenace z roku 1963, ověnčená hlavními cenami z festivalů v Římě a v Monte Carlu. Janu Werichovi v roli peruánského místokrále Amata ve hře Prospera Mériméea výtečně sekunduje Jaroslava Adamová v roli jisté „Perikolové“. 

Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Šárka Bayerová
Všechno nejlepší paní Přibilová! Já jsem zase přesně o 55 let mladší než Ernest Hemingway... :-)
Helena Přibilová
Děkuji za článek, který jsem si s velkým zájmem přečetla. Právě dnes jsem si vzpomněla na paní Jaroslavu Adamovou, kdy uplynulo sto let od jejího narození. Obě jsme se totiž narodily ve stejný den a měsíc.
Helena Štěpánková
Zajímavé!
Daniela Lender Chaloupková
Skvělá inscenace, perfektní článek, zajímavé informace. Díky!
Zuzana Zajícová
Teda, to je aspoň článeček! Škoda, žes mě neučila dějepis :-)
Eva Klímová
Hezký článek , zajímavé informace , inscenaci jsem viděla několikrát , je úžasná , skvělé výkony herců .
Alena Velková
Bezva článek. Zajímavý. Inscenace pro mě též nezapomenutelná.
Iva Bendová
Početla jsem si, děkuji za historický román ve zkratce /i s vlastním vkladem. Jan Werich s Jaroslavou Adamovou - ty jejich specifické hlasy, nezapomenutelný výkon dvou silných osobností :-) Úplně je, díky Vám, znovu vidím a slyším, a to jsem byla mladá holka, když mě uchvátili :-)
Vladislava Dejmková
Velmi zajímavý pŕispěvek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%