Jak jsem musela použít chemické zbraně hromadného ničení
Ilustrační foto: Freepik

Jak jsem musela použít chemické zbraně hromadného ničení

11. 3. 2025

Jsem odpůrce násilí a miluji veškeré tvorstvo, co na zemi žije. Noooo… skoro všechno tvorstvo.

domácnost hmyz Můj příběh příroda
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarka Jendrisková
Nejtěžší boj jsem svedla vloni s armádou molů, která napadla mou domácnost poté, co se vylíhla z uskladněných ořechů. Nasadila jsem zbraně ekologické i chemické. Ekologické jsou bezbranné, zejména tolik doporučovaná levandule.
Eva Mužíková
Je to tak, jak píse Jans. Zničit se musí královna. Faraony u mne v paneláku nejvíce přitahovala živočišná potrava. Z kousíčku masa se stala během chvilky rezavá koule..brrrr
Zuzana Pivcová
Přidala bych ještě moly a nedávno likvidované kočičí blechy, v ubytovně v Budějovicích jsme kdysi měly cvrčky albíny, černí mravenci mi na Chodově vlezli kdysi do 3. patra světlem v kuchyni a tam se začali rojit a vosy si zde v Týně udělaly blízko vchodu do domku báň. Snad už by to mohlo stačit.
Jana Kollinová
Jj. znám beznadějný boj s mravenci faraony, kteří jsou nezničitelní jakýmikoliv dostupnými insekticidy. Byli postrachem panelákových bytů. Nezapomenu na zdánlivě vtipný okamžik. Nechala jsem na stole nezakrytý kus vánoční nádivky, zdůrazňuji kus a ráno byl na stole zbyteček téměř nedohledatelný pod vrstvou hodujících mravenců a ostatní v semknutém dvojstupu odnášeli vydolovaná minisoustíčka někam za kredenc. Trvalo dva roky než jsme se jich zbavili.
Libuše Křapová
Jasně, tak na ně, na potvůrky. Já bydlím v domě, takže mám kolem sebe veškerou tu vámi vyjmenovanou havěť. Kromě ní se mi do domu navíc chtěl nastěhovat plch (a kousl mne do palce), ještěrka a veverka.
Iva Bendová
:-D Děkuji za první ranní úsměv. Faraony nám kdysi chodili vystříkavat zakuklenci podobní zdravotníkům v době Covidu, avšak marně. Pak někdo vynalezl potravinovou past ze směsi sušených žloutků a juvenoidů, které naruší v těle královny vývoj plodu. Mravenečcci nosili královně dobrůtku ... a po několika týdnech postupně vymřeli po meči i po přeslici ;-)
Alena Tollarová
Mravenci v kredenci to prý nemá být ... stejně jako Eva, taky vzpomínám na maličké faraóny, kteří zamořovali paneláky a nedalo se jich zbavit jinak než chemicky. Ani nevím, jak je možné, že zmizeli, asi byli nakonec vyhubeni. A vůbec se mi po nich nestýská.
Eva Mužíková
Já jsem kdysi měla v bytě ty rezavé mravence - faraóny. Náštěstí je zlikvidovala deratizační služba. Ale musel se deratizovat celý panelák...
Alena Velková
Jj, to znám...já vyzkoušela na odpuzení mravenců prášek do pečiva jako zaručeně fungující odpuzovač a nic, dál putovali cestičkou přes byt, tak jsem nasadila peprmintový olejíček ve spreji, to docela zabralo, ale když se začali venku rojit a lítat mi okny do bytu a sedali mi na hlavu, tak jsem též nasadila ten nejtěžší kalibr. Letos ještě nevylezli.
Šárka Bayerová
Všeobjimající láska k němé tváři má prostě své meze...i pacifismus.... :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%