Devadesátiletý Josef Zíma v pořadu Tobogán. FOTO: Kateřina Šulová, ČTK
Zemřel Josef Zíma, král české dechovky
7. 3. 2025Ve dvaadevadesáti letech zemřel zpěvák, herec a moderátor Josef Zíma, označovaný za "Krále české dechovky". Popularitu u diváků si také získal jako herec, a to zejména díky roli prince Radovana v pohádce Princezna se zlatou hvězdou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
11.3.2025 21:37
Na pana Zímu mám jen samé hezké vzpomínky. Strašně se mi líbil v pohádce Princezna se zlatou hvězdou a pak samozřejmě v šedesátých letech jako zpěvák. Vždycky mi připadal jako velmi pozitivní člověk. Upřímnou soustrast jeho blízkým.
Jitka Hašková
7.3.2025 19:57
Já si pamatuji, že hrál v jedné pohádce prince. Také chodil běhat do Hvězdy, jednou jsme ho tam s kamarádkou viděly, my seděly na lavičce, on běžel kolem nás, trochu zpomalil a zamával na nás. Byl moc sympatický. Na konci 50 let jsem o víkendech byla u babičky a v sobotu večer jsme chodily k tetě, kde jsme v TV viděly a slyšely ho zpívat.
Šárka Bayerová
7.3.2025 14:07
R.I.P. ....A já ho mám pořád jako rockera. Bílá vrána je můj hit... Kdysi jsem měla štěstí být s ním na tahu Prahou.... Hrál na klavír a zpíval rockové pecky... Měla jsem ho ráda!
Anna Potůčková
7.3.2025 12:35
Měla jsem jej moc ráda, rozdával radost a písničkami rozptýlil veškeré chmury. Já dechovku milovala od mládí, s manželem jsme ji vyhledávali. Rodině vyjadřuji upřímnou soustrast
Iva Bendová
7.3.2025 12:01
Jéje, místo srdíček naskočily otazníky. Nemám tu ještě zkušenosti s mobilem.
Danuše Onderková
7.3.2025 10:44
Pepíčka Zímu jsem měla moc ráda, jeho nezapomenutelná pohádka zde bude ještě dlouho rozdávat radost dětem i dospělým a jeho písničky jsem moc ráda poslouchala včetně dechovky. Je ho škoda. Upřímnou soustrast rodině.
Alena Velková
7.3.2025 10:37
Mrzí mě to. Pepíček bydlel kousek od nás. Dříve jsem ho potkávala v Kauflandu, nebo když chodil běhat do Obory Hvězda. Před covidem se ve Hvězdě pořádaly různé koncerty a občas tam zpíval swingovky se Simonovou. Byli neuvěřitelní. Na jeviště sotva došli, ale jakmile začala hrát hudba, swingovali tak, že z toho byli všichni odvázaní - mladí, staří i děti. Přiznám se, že na dechovku bych ale nešla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA