Ilustrační foto: Freepik
Jana (67 let): Manžel je fascinován politikou, mě to psychicky ničí
6. 3. 2025Možná někomu bude moje trápení připadat malicherné, ale nemám komu se svěřit. Nemám blízkou kamarádku a nejsem typ, který by o osobních problémech vyprávěl sousedkám. Jenže jsem čím dál víc zoufalá.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Vargová
6.3.2025 12:17
Vhodně zvolené téma, ať už je pisatelka skutečná nebo fiktivní (jako tomu bývá u podobných modelových článků). Co k tomu dodat... s manželem často nadáváme na politiku, potažmo politiky. Sledujeme veškeré dění u nás i ve světě, jsme "v obraze". Stačí otevřít Seznam a zprávy se přímo valí, hlavně ty negativní. Vidíme titulky, ale většinou ty články ani nerozklikneme. Přistupujeme k tomu "rozumně" a nedáme se otrávit. Vždyť nikdo nevíme, kolik nám zbývá času... Ale ano, znám podobné typy lidí. Zřejmě zklamaní, nespokojení se svým životem. Co bych poradila oné paní... jako už diskutující níže. Najít si své aktivity a k manželovi přistupovat s vlídnou něhou :-). Jak kdysi radil MUDr. Plzák.
Iva Bendová
6.3.2025 09:58
Přidávám se k paní Škopánové - okamžitě mě napadl seniorský klub. V našem městě jich funguje hned několik a velmi úspěšně, snad je nějaký dostupný paní nablízku. Jinak každý rada drahá ...
Radmila Coufalová
6.3.2025 09:25
Znám několik takto potrefených lidí a řekla bych, že se to hodně zhoršilo za covidu. Konspirační teorie, antivaxerství a teď všechny ty šílenosti kolem války. Paní asi moc nepotěším, ale nemá to řešení. Ne společné. Pokud chce s manželem zůstat, musí se maximálně odstřihnout a žít si svým vlastním životem a trvat na tom, že o politice před ní mluvit nebude jinak odchází - na zahradu, k sousedům, snad má i nějakou kamarádku. S příbuznými se stýkat bez něj, protože takový člověk zničí každé setkání.
Mirek Hahn
6.3.2025 09:19
Zasáhne mě každý takový příběh. Ať už je způsoben obsesí politikou, leností, nesnášenlivostí atd. Pokud spolu partneři vydrží velkou část života a těší se na společnou pohodu v důchodu a pak když ten očekávaný čas nastane a takhle se to pokazí, je to k utrápení. Považuji to za opravdovou lidskou tragédii.
Jindřich Berka
6.3.2025 09:12
Pane Dostál, co to opět píšete za kraviny? Každý je na světě sám za sebe. Žádní hlavouni na to nemají vliv. Pouze sdělovací prostředky, internet a desinformace. Záleží pouze na člověku, zda se nechá oblbnout. Je to proto, že nepoužívá rozum a není kritický a informace si neověřuje.
Hana Rypáčková
6.3.2025 07:46
Není jediný chlap, mnoho se jich teď cítí politikem, protože poválečný život byl tak klidný.. Já klidně odcházím od debat přátel, nebo prásknu telefonem, když se hovor stočí na politický průjem.
Jiří Dostal
6.3.2025 07:20
:-) Hlavouni dnešní doby zaseli dobré politické semeno, podobné domácí atmosféry jsou pro ně klidem na práci.... :-)
Šárka Bayerová
6.3.2025 07:02
Velmi aktuální problém. Díky za námět pro všeobecné zamyšlení. Mám podobnou zkušenost, naštěstí "jen" u známého. Ale i tak je to bolestné. Bohužel se s tím moc dělat nedá. Snad jen doufat, že třeba dotyčný jednou "prozře", neboť domlouvání, vysvětlování či-nedejbože -diskuse jen přilévá olej do ohně...
Jindřich Berka
6.3.2025 06:58
Nevím jak z toho ven. Měl by někdo, na koho dá a váží si ho, že jsou důležitější věci než politika zvláště když člověk již toho času nemá. Je to za prvé věc, kterou nezmění a stejně je manipulován sdělovacími prostředky, tak se stresovat nadávat. Důchod jde si vychutnat jinak.
Olga Škopánová
6.3.2025 06:56
Paní by měla použít trochu nadhledu a humoru. Nechat manžela mluvit a sama si dělat co jí přináší radost. Nemusí radikálně měnit životní styl, ale může začít chodit na procházky, přihlásit se na cvičení nebo do kurzu jazyků. A určitě tam někde poblíž funguje i seniorský klub.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA