Jak jsem způsobila mezinárodní ostudu
Eurovision. FOTO: Sims2aholic8 – Vlastní dílo, CC BY 4.0, wikimedia

Jak jsem způsobila mezinárodní ostudu

5. 3. 2025

Nedá se nic dělat, je to tak. Způsobila jsem mezinárodní ostudu a zapříčinila totální neúspěch našeho kulturního vyslance v senzačním a jedinečném velkopořadu Eurovision Song Contest 2009.

Česká televize kultura Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marta Hrušková
Děkuji za rozesmání a pobavení hned po ránu, kdy to čtu!
Zdenka Jírová
Zuzano, moc jsi mne pobavila. Každý máme nějaký pracovní průšvih za sebou. Já zase první den v novém zaměstnání v laboratoři, rozbila velký demižon na kyselinu sírovou. Naštěstí tam byla jen malá troška toho vitriolu. Nakonec jsem to přežila, šéf ani moc nenadával a já tam vydržela 40 let.
Zuzana Pivcová
Přidávám se k Vám s poznatkem, že v mnoha televizních titulcích je plno chyb včetně hrubek. Ale jinak, paní Zuzko, právě jako Vy se přiznávám ke svému jednomu pracovnímu průšvihu. Ačkoliv jsem měla celý život v práci docela úspěchy, tak když jsem nastoupila do Vojenského historického archivu a začala pracovat s německou válečnou dokumentací, měla jsem po nějakém čase malér. Neznala jsem totiž německou vojenskou terminologii a dostala jsem zpracovat tzv. Průvodce po fondech, tedy informační přehled o zachované německé válečné dokumentaci podle jednotek. Ačkoliv jsem vystudovala němčinu, tak jsem se do té doby pohybovala mezi pedagogy. A tak jsem např. slovo Ausbildung znala jako vzdělávání, zatímco pro vojáky to je výcvik, navíc si němčina libuje ve složeninách, tak jsem psala patvary jako třeba vzdělávací a náhradní prapor tankových stíhačů a fůru dalších nesmyslů. Brožura už byla vytištěna, ale než vyšla na veřejnost, objevil to naštěstí nějaký starý historik a málem ho ranilo, kdo to psal, muselo se to dát do stoupy a psát znovu s vojenským poradcem. No, ale za těch 26 let v archivu jsem se všechny ty nemožné názvy jako badatelna, badatelský list, inventář, fond atd. naučila.
Šárka Bayerová
No teda, Zuzano, jak se ti to mohlo stát.....:-))) A jinak, ty víš, že já vím, jaké to je, když někdo furt opravuje obrazovku. A nejen grafiku! :-)
Jana Vargová
Vtipně a mile napsané. Za mě - lepší než poslouchat Gipsy a podobné, raději sledovat bývalou Minutu z přírody, někdo by se dokonce raději díval na jakoukoliv reklamu.
Věra Ježková
Bezva. :-)
Daniela Lender Chaloupková
Cha cha cha, výborně jsem se pobavila :-)), díky. O Eurosongu a prezentujících osobách si myslím své, nemluvě o tom, že nejenom Pravidla moštárny, ale cokoli jiného, jsou lepší než tato soutěž.
Iva Bendová
Milá, sympatická a vtipná paní Zuzano, dnes nad ránem jste způsobila to, že mě přestalo brát spaní na noční službě, za což Vám děkuji ;-) Zaujalo, pobavilo, zákulisí Vaší zajímavé práce poodhalilo ... Jsem tu na i60.cz teprve krátce, ale v psaní žádný nováček a na hrubky a překlepy docela pes, ale hned v prvním příspěvku mi ke konci přeskočila písmenka, a i když jsem redakci hned prosila o opravu, tak mi tam ten slovní patvar straší navždy, a zrovinka v klíčovém slově pointy :-/ :-D Budiž mi omluvou členství v retino poradně ;-)
Zuzana Zajícová
Dušane, GIPSY... :-)
Jaromír Šiša
Dobré ráno, Brno :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%