FOTO: Věra Ježková
O pravidlech
4. 3. 2025Co se vám vybaví při slově pravidla? A působí na vás příjemně, nebo nepříjemně? Nedělá vám problém pravidla dodržovat, nebo se jim spíš vzpíráte?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarka Jendrisková
11.3.2025 05:36
Naučte se pravidla, abyste je mohli správně porušovat.... To jsem se vždy snažila při
přednáškách vštípit svým posluchačům a vůbec jsem netušila, že si to myslí i Dalajláma.
Alena Tollarová
5.3.2025 07:58
Věrko, hezky jsi se o pravidech rozepsala. Pravidla jsou důležitá. Kdyby si každý dělal, co chce, vznikl by pěkný chaos nebo-li galimatyáš. Nikdo si je nevymýší jen tak pro zábavu. Že pravidla českého pravopisu dostávají pořádně na frak, to pozoruji už dlouho a o vkládání fotek do zdejšího fota dne si taky myslím své.
Jitka Hašková
4.3.2025 19:47
Hezký článek, Věrko. Pravidla se snažím dodržovat. Většinou nejsou pro srandu králíkům.
Elena Valeriánová
4.3.2025 18:52
Přiznám se Věrko, že když jsem viděla, že jsi autorkou článku, tak mě napadla pravidla českého pravopisu. Snažím se pravidla dodržovat, ale zjišťuji, že je to docela těžké a připadám si někdy jako exot. Stačí jen pravidla na FD, tolik lidí je porušuje a mnozí se tváří, že je to v pořádku, vždyť o co jde...?
Martina Růžičková
4.3.2025 18:04
Článek mě donutil o svém vztahu k pravidlům popřemýšlet. Myslím, že většinou se snažím dodržovat ta, která se nevymykají zdravému rozumu. Zejména ta o českém pravopisu a slušném chování, která mě napadla také jako první. Pokud se jedná o pravidla silničního provozu, souhlasím s paní Bendovou.
Iva Bendová
4.3.2025 14:47
Dodržovali by všichni účastníci bez výjimky pravidla silničního provozu, mohlo být mezi námi více živých a o dost méně handicapovaných, a také nešťastných pozůstalých. Ta by měla být opravdu zásadní, ta mě napadla jako první. Jinak děkuji za citáty, jak za klasiky, tak za Murphyho zákony - obojí mě baví už od základky.
Naděžda Špásová
4.3.2025 14:37
Pravidla se asi mají dodržovat, ale občas to prostě nejde. Taky se říká, že pravidla jsou od toho, aby se občas porušovala. Tak se tím občas řídím.
Jana Kollinová
4.3.2025 13:58
Pravidla vždy definovala společenská uspořádání, chování, řád jako takový a jsou flexibilní a poplatná době. Jiné je to se zvyky, ale to je zcela jiná kategorie lidského chování.
Anna Potůčková
4.3.2025 12:34
Když jsem uviděla titulek článku, tak první mě napadla "Pravidla českého pravopisu". No pravidla jsou dá se říci při každé lidské činnost. At už jde o různé soutěže a hry, pravidla v továrnách při výrobě a dodržování bezpečnosti při práci mnoho dalších různých pravidel.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA