Všechny fotografie: Martina Růžičková
S foťákem za detaily do Holešovické tržnice
4. 3. 2025Fotím ráda detaily. Snažím se najít něco poutavého i v tom, co by většina lidí přešla bez povšimnutí. Baví mě nejen takové, které vytvořila příroda, ale hledám je i uprostřed města. Přitahují mě i místa, která se mnohým jistě jeví jako poněkud nevábná.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Heulerová
5.3.2025 10:03
Marti, zajímavé a krásné detaily...máš na to oko...díky....pokochala jsem se.
Alena Tollarová
4.3.2025 22:16
Koukám, kdo Ti snížil hodnocení a se zděšením vidím, že já. To je to prohlížení ve vlaku. Promiň, má být samozřejmě plný počet.
Alena Tollarová
4.3.2025 22:13
Martino, Ty jsi mistr detailů. Dovedeš si pohrát se záběry, které by většina lidí minula bez povšimnutí. Ráda jsem se s Tebou tržnicí neotřelým způsobem prošla.
Martina Růžičková
4.3.2025 21:20
Děkuji za milé komentáře. Mám radost, že vás fotky zaujaly, ačkoli nezachycují objekty na první pohled malebné.
Jitko, díky za vzpomínku na tržnici. Podle publikací POLÁk, M. a kol. Praha 7 známá neznámá, 2012 a JUNGMANN, J. Holešovice - Bubny v objetí Vltavy, 2014 je rok ukončení činnosti jatek v Holešovicích 1983. Při psaní článku jsem si datum ověřovala.
Jitka Hašková
4.3.2025 19:40
Moc zajímavé. Jako jatka si myslím skončila tato tržnice dříve. Chodila jsem tam nakupovat od roku 1976 do 1986. Pracovala jsem ve výzkumáku, kde jsme neměli výpočetní středisko a jeden pracovník chodil do výpočetního střediska blízko Holešovické tržnice každý den odpoledne s krabicí štítků zadat práci, kterou nám přes noc udělali a pak ráno to jiný pracovník vyzvedl a přinesl do práce, kde jsme to museli zpracovat, aby to odpoledne zase někdo odnesl. Cestou jsme si pochopitelně v tržnici nakoupili. Jednou mně tam dokonce natočili do televize a byla jsem pak ve zprávách. Snažila jsem se jim vyhnout, ale nepovedlo se a druhý den mi to kolegové v práci oznámili. Ale průšvih z toho nebyl.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA